petek, 17 oktobra, 2025
5.5 C
Kamnik
5.5 C
Kamnik
petek, 17 oktobra, 2025
5.5 C
Kamnik
petek, 17 oktobra, 2025
5.5 C
Kamnik
petek, 17 oktobra, 2025
DomovPRONaj med praznikih zadiši po okusnih piščancih iz Piščančerije Galjot

Naj med praznikih zadiši po okusnih piščancih iz Piščančerije Galjot

V mirnem okolju Lahovč pod Krvavcem se na Kmetiji Galjot že več kot 400 let ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Danes se na kmetiji oglaša 90 krav molznic in nekaj mlade živine. Imajo tudi kokoši in prepelice, po okoliških pašnikih pa se pasejo tudi ovce, a od leta 2012 je poudarek kmetije na piščancih, od tod tudi izvira trenutno ime podjetja: Piščančjereja Galjot. Ponujajo vam odlično meso domačih piščancev, ki so pripravljeni na različne načine. Za božično-novoletne praznike lahko svoje drage razveselite z domačim piščancem brez kosti s kruhovim nadevom, ki bo navdušil še tako izbirčne.


Lastnik piščančjereje je Adrijan Galjot, ki se je reji piščancev posvetil v osmem razredu osnovne šole. »Ko sem začel, nisem še niti slutil, da se bo iz majhne želje po zaslužku, razvila zgodba Piščančjereje Galjot. Pri 18 letih sem se odločil za gradnjo klavnice in registracijo dejavnosti. S popolnim neznanjem sem se lotil nečesa novega. Pri projektu je za menoj stala družina tako finančno kot s pridnimi rokami in nasveti. In danes je vse, tako kot sem si zamislil,« je povedal več o svojih poslovnih začetkih.

Piščanci imajo v hlevih na kmetiji na voljo ogromno prostora za prosto tekanje. Krmijo jih z zrni ječmena, pšenice in koruze, ki jih na kmetiji vzgojijo sami. Zaradi dobre krme piščanci rastejo počasi; na kmetiji preživijo vsaj 55 dni, včasih tudi 70. Rezultat je odlično meso. Kot potrdilo kakovosti dobivajo tudi številna priznanja. Domači piščanec je tako leta 2022 dobil naziv ŠAMPIJON KAKOVOSTI na sejmu AGRA, od leta 2018 do danes pa so dobili zlato medaljo za svežega domačega piščanca.

Poskrbite, da bodo gostje siti in zadovoljni

Za praznike na Piščančjereji Galjot pripravljajo posebno ponudbo pripravljenih piščancev, ki jih morate le še speči v pečici in okusen obrok bo že tu. Za prihajajoče praznike vam pripravljajo domačega piščanca brez kosti s kruhovim nadevom.

Naročila sprejemajo do 19. decembra na telefonsko številko 040 66 23 23. Svojega piščanca boste lahko prevzeli 21. ali 22. decembra med 8. in 18. uro v trgovini Galjot v Lahovčah. Kilogram okusnega piščanca stane 12,99 evra. Ob nakupu pa boste prejeli tudi okusno darilo.

V ponudbi imajo poleg polnjenjih piščančev še piščančji prsni file, bedra, krače, perutničke in ostali deli piščanca, izdelujejo tudi ražnjiče. Za vse ljubitelje dobre hrane pripravijo salamo, mesni sir, začinjeno meso in meso za na žar. Od ostale ponudbe pri njih najdete tudi česen, čebulo, rezance za juho, domača in prepeličja jajčka. Vsi izdelki so pridelani na kmetiji in tako popolnoma domači.

Svojo ponudbo objavljajo tudi na Facebook profilu. Izdelke lahko naročite preko spletne strani in jih nato prevzamete na kmetiji. Pokličete jih lahko tudi na telefonsko številko 040 66 23 23. Oglasite se lahko tudi v njihovi trgovini, ki je odprta v sredo, četrtek in petek od 9. do 18. ure ali po dogovoru, v nedeljo pa je zaprta.

Članek je nastal v sodelovanju s Piščančjerejo Galjot.

SORODNI ČLANKI

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovPRONaj med praznikih zadiši po okusnih piščancih iz Piščančerije Galjot

Naj med praznikih zadiši po okusnih piščancih iz Piščančerije Galjot

V mirnem okolju Lahovč pod Krvavcem se na Kmetiji Galjot že več kot 400 let ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Danes se na kmetiji oglaša 90 krav molznic in nekaj mlade živine. Imajo tudi kokoši in prepelice, po okoliških pašnikih pa se pasejo tudi ovce, a od leta 2012 je poudarek kmetije na piščancih, od tod tudi izvira trenutno ime podjetja: Piščančjereja Galjot. Ponujajo vam odlično meso domačih piščancev, ki so pripravljeni na različne načine. Za božično-novoletne praznike lahko svoje drage razveselite z domačim piščancem brez kosti s kruhovim nadevom, ki bo navdušil še tako izbirčne.


Lastnik piščančjereje je Adrijan Galjot, ki se je reji piščancev posvetil v osmem razredu osnovne šole. »Ko sem začel, nisem še niti slutil, da se bo iz majhne želje po zaslužku, razvila zgodba Piščančjereje Galjot. Pri 18 letih sem se odločil za gradnjo klavnice in registracijo dejavnosti. S popolnim neznanjem sem se lotil nečesa novega. Pri projektu je za menoj stala družina tako finančno kot s pridnimi rokami in nasveti. In danes je vse, tako kot sem si zamislil,« je povedal več o svojih poslovnih začetkih.

Piščanci imajo v hlevih na kmetiji na voljo ogromno prostora za prosto tekanje. Krmijo jih z zrni ječmena, pšenice in koruze, ki jih na kmetiji vzgojijo sami. Zaradi dobre krme piščanci rastejo počasi; na kmetiji preživijo vsaj 55 dni, včasih tudi 70. Rezultat je odlično meso. Kot potrdilo kakovosti dobivajo tudi številna priznanja. Domači piščanec je tako leta 2022 dobil naziv ŠAMPIJON KAKOVOSTI na sejmu AGRA, od leta 2018 do danes pa so dobili zlato medaljo za svežega domačega piščanca.

Poskrbite, da bodo gostje siti in zadovoljni

Za praznike na Piščančjereji Galjot pripravljajo posebno ponudbo pripravljenih piščancev, ki jih morate le še speči v pečici in okusen obrok bo že tu. Za prihajajoče praznike vam pripravljajo domačega piščanca brez kosti s kruhovim nadevom.

Naročila sprejemajo do 19. decembra na telefonsko številko 040 66 23 23. Svojega piščanca boste lahko prevzeli 21. ali 22. decembra med 8. in 18. uro v trgovini Galjot v Lahovčah. Kilogram okusnega piščanca stane 12,99 evra. Ob nakupu pa boste prejeli tudi okusno darilo.

V ponudbi imajo poleg polnjenjih piščančev še piščančji prsni file, bedra, krače, perutničke in ostali deli piščanca, izdelujejo tudi ražnjiče. Za vse ljubitelje dobre hrane pripravijo salamo, mesni sir, začinjeno meso in meso za na žar. Od ostale ponudbe pri njih najdete tudi česen, čebulo, rezance za juho, domača in prepeličja jajčka. Vsi izdelki so pridelani na kmetiji in tako popolnoma domači.

Svojo ponudbo objavljajo tudi na Facebook profilu. Izdelke lahko naročite preko spletne strani in jih nato prevzamete na kmetiji. Pokličete jih lahko tudi na telefonsko številko 040 66 23 23. Oglasite se lahko tudi v njihovi trgovini, ki je odprta v sredo, četrtek in petek od 9. do 18. ure ali po dogovoru, v nedeljo pa je zaprta.

Članek je nastal v sodelovanju s Piščančjerejo Galjot.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
clear sky
5.5 ° C
7 °
4.4 °
89 %
2.1kmh
9 %
pet
15 °
sob
13 °
ned
12 °
pon
12 °
tor
10 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano