torek, 5 julija, 2022
20.5 C
Kamnik
20.5 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
20.5 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
20.5 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
20.5 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
DomovAktualnoZelene oaze v domžalski knjižnici

Zelene oaze v domžalski knjižnici

Letos občani in občanke Domžal praznujejo 70. letnico svoje občine. Ob jubileju v občini organizirajo številne prireditve in odprtja razstav. Prvo je bila včeraj v knjižnici Domžale, kjer si lahko ogledate razstavo ilustracij, ki krasijo letošnji občinski koledar.


»Vsi vemo, da občina Domžale 19. aprila praznuje občinski praznik in eden teh dogodkov je tudi današnja fantastična razstava Zelene oaze. Hvala Veronika za skrb in za tako dobro delo. Pozivam občanke in občane, naj se udeležujejo teh dogodkov, da se spet podružimo«, je razstavo odprl domžalski podžupan Marjan Ravnikar.

Domžalčanka Veronika Burger je avtorica ilustracij. Mlada podjetnica, ilustratorka in grafična oblikovalka seukvarja predvsem z digitalno ilustracijo, kar pomeni, da slike ustvarja s pomočjo digitalne tablice in računalniških programov. Za sabo ima že nekaj projektov, med drugim je ilustrirala embalažo paštete Argeta, slikanico Pravljični vrtiljak in oblikovala igrivi zemljevid javnih stranišč v Ljubljani. Zdaj riše in oblikuje ilustracije za domžalsko Čebelarsko pot.

»Sprva bi se rada zahvala Občini Domžale za izjemno priložnost, da sem lahko ustvarila ta čudoviti koledar. Že sam pristop digitalne ilustracije namesto fotografij se mi zdi odličen, saj je to nekaj novega. Tudi zato sem poskušala zajeti čim bolj žive barve in na čim bolj ilustrativen način prikazati vsak mesec v svojih barvah,« je o razstavi povedala Burgerjeva. Za koledar je izbrala 12 lokacij, s katerimi je tudi osebno povezana. Vsaka slika je polna živahnih barv in predstavlja drugo zeleno oazo v občini. Tako si lahko januarja spočijemo oči na zimski pokrajini ribnika Želodnik, aprila se sprehodimo po zeleni rekreacijski osi, novembra pa opazujemo padajoče liste na Gradu Krumperk. Avtorica je želela, da je na ilustracijah življenje, zato je na vsako sliko dodala kakšno žival. 

S svojo idejo digitalnih ilustracij se je sama obrnila na Občino Domžale, kjer so jo povabili, da zanje izdela koledar. Podala se je na teren, poslikala 12 lokacij in nato ustvarila ilustracije. Nad koledarji so bili na Občini navdušeni, po njih so izdelali promocijske magnete in razglednice. Avtorica je na razstavi, ki je sicer njena prva, bila navdušena, kako dobro so njene ilustracije videti na tako velikem formatu.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
scattered clouds
20.5 ° C
21.9 °
18.7 °
73 %
2.6kmh
40 %
tor
20 °
sre
27 °
čet
27 °
pet
24 °
sob
26 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano