petek, 17 oktobra, 2025
10.5 C
Kamnik
10.5 C
Kamnik
petek, 17 oktobra, 2025
10.5 C
Kamnik
petek, 17 oktobra, 2025
10.5 C
Kamnik
petek, 17 oktobra, 2025
DomovAktualnoVroča sobota v Termah Snovik z gurmanskimi doživetji

Vroča sobota v Termah Snovik z gurmanskimi doživetji

V soboto, 17. avgusta, so Terme Snovik gostile tradicionalno Postrvijado, kjer je poleg termalnih užitkov v ospredje stopila tudi tuhinjska postrv. Vsako leto znova je ta dan namenjen spoznavanju lokalne kulinarične posebnosti, a letošnje leto je bilo še bolj posebno, saj je obiskovalce razveselila kulinarična delavnica pod vodstvom bivše tekmovalke MasterChef Slovenije Zale Resnik Poljašević. Zala, diplomirana inženirka živilstva in prehrane, je goste popeljala skozi poučno in okusno izkušnjo pravilne priprave jedi.


Kulinarična delavnica – Show Cooking v dveh dejanjih

Delavnica je potekala v dveh delih. Zala je najprej predstavila hladno predjed, ribji pate oz. ribjo pašteto. Gostom je skozi praktičen prikaz razložila postopek priprave – od pravilnega rezanja rib, filiranja, uporabe začimb in higienskih standardov do končnega serviranja, kjer je poudarila pomen estetike pri postrežbi.

Postrvijada 2024, Terme Snovik
Foto: arhiv Term Snovik

V drugem delu je Zala pripravila toplo jed, ki je bila prava poslastica – file tuhinjske postrvi z italijansko rižoto mladega graha, paradižnikovim chutneyjem in čipko sipinega črnila. Postopek je bil voden od osnov vse do serviranja, kjer je glavno vlogo igrala sveža, lokalna postrv. Zala je poskrbela, da noben del ribe ni šel v nič – celo kosti so bile uporabljene za pripravo ribjega fonda, s katerim je bila zalita rižota.

Postrvijada 2024, Terme Snovik
Foto: arhiv Term Snovik

Dnevi polni okusov in zabave

V kuhinji restavracije Potočka, kjer kuhinjo vodi novi chef Gregor Rozman, so ta dan kraljevale tuhinjske postrvi z različnimi prilogami. Stavijo na lokalne, sveže in domače surovine, ki jih nabirajo na lastnem zelenjavnem in zeliščnem vrtu. Vsak krožnik je bil bogato začinjen z več kot 30 vrstami zelišč, ki jih kuharji osebno izberejo z zeliščnega vrta.

Najmlajši obiskovalci so se na dan Postrvijade še posebej zabavali z atraktivnim animacijskim programom, ki je bil tematsko prilagojen ribicam. Ustvarjalnice, ribolov in druge igre so otroke navdušili, za dobro voljo in smeh pa je poskrbel tudi navihani palček Snoviček, ki je s svojim veseljem in vragolijami pričaral pravo poletno vzdušje.

SORODNI ČLANKI

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovAktualnoVroča sobota v Termah Snovik z gurmanskimi doživetji

Vroča sobota v Termah Snovik z gurmanskimi doživetji

V soboto, 17. avgusta, so Terme Snovik gostile tradicionalno Postrvijado, kjer je poleg termalnih užitkov v ospredje stopila tudi tuhinjska postrv. Vsako leto znova je ta dan namenjen spoznavanju lokalne kulinarične posebnosti, a letošnje leto je bilo še bolj posebno, saj je obiskovalce razveselila kulinarična delavnica pod vodstvom bivše tekmovalke MasterChef Slovenije Zale Resnik Poljašević. Zala, diplomirana inženirka živilstva in prehrane, je goste popeljala skozi poučno in okusno izkušnjo pravilne priprave jedi.


Kulinarična delavnica – Show Cooking v dveh dejanjih

Delavnica je potekala v dveh delih. Zala je najprej predstavila hladno predjed, ribji pate oz. ribjo pašteto. Gostom je skozi praktičen prikaz razložila postopek priprave – od pravilnega rezanja rib, filiranja, uporabe začimb in higienskih standardov do končnega serviranja, kjer je poudarila pomen estetike pri postrežbi.

Postrvijada 2024, Terme Snovik
Foto: arhiv Term Snovik

V drugem delu je Zala pripravila toplo jed, ki je bila prava poslastica – file tuhinjske postrvi z italijansko rižoto mladega graha, paradižnikovim chutneyjem in čipko sipinega črnila. Postopek je bil voden od osnov vse do serviranja, kjer je glavno vlogo igrala sveža, lokalna postrv. Zala je poskrbela, da noben del ribe ni šel v nič – celo kosti so bile uporabljene za pripravo ribjega fonda, s katerim je bila zalita rižota.

Postrvijada 2024, Terme Snovik
Foto: arhiv Term Snovik

Dnevi polni okusov in zabave

V kuhinji restavracije Potočka, kjer kuhinjo vodi novi chef Gregor Rozman, so ta dan kraljevale tuhinjske postrvi z različnimi prilogami. Stavijo na lokalne, sveže in domače surovine, ki jih nabirajo na lastnem zelenjavnem in zeliščnem vrtu. Vsak krožnik je bil bogato začinjen z več kot 30 vrstami zelišč, ki jih kuharji osebno izberejo z zeliščnega vrta.

Najmlajši obiskovalci so se na dan Postrvijade še posebej zabavali z atraktivnim animacijskim programom, ki je bil tematsko prilagojen ribicam. Ustvarjalnice, ribolov in druge igre so otroke navdušili, za dobro voljo in smeh pa je poskrbel tudi navihani palček Snoviček, ki je s svojim veseljem in vragolijami pričaral pravo poletno vzdušje.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
clear sky
10.5 ° C
12.4 °
10.5 °
77 %
1.7kmh
6 %
pet
14 °
sob
14 °
ned
12 °
pon
13 °
tor
11 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano