nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoV Kamniku imamo zdrava in močna podjetja

V Kamniku imamo zdrava in močna podjetja

Danes in jutri v kamniški športni dvorani poteka karierni sejem, ki ga organizira Podjetniški klub Kamnik s podporo Občine Kamnik in na katerem se predstavlja dvajset podjetij, ki delujejo v Kamniku in bližnji okolici. Namen sejma je tako mladim kot starejšim iskalcem zaposlitve oz. tistim, ki iščejo nove karierne izzive, predstaviti možnost zaposlitve in kariernega razvoja v podjetjih iz regije.


Oba dopoldneva sta namenjena predstavitvi kariernih možnosti, od zaposlitve do dela preko študentske napotnice ali opravljanja prakse, osnovnošolcem in srednješolcem, že danes si jih je sejem ogledalo več sto, enako bo tudi jutri, popoldneva pa sta odprta za širšo javnost. Na sejmu se predstavlja dvajset podjetij oz. ustanov, in sicer Zarja Kovis, Terme Snovik, Jeles, Bevo, Calcit, AdStar, Zarja Elektronika, Komunalno podjetje Kamnik, Menina, Metal-Profil, ETC Adriatic, Iskra Mehanizmi, Nektar Natura, Jata Emona, KIK štarter, Območna obrtno-podjetniška zbornica Kamnik, Gospodarska zbornica Slovenije, Slovenska vojska, e-študentski servis, Policija in Zavod RS za zaposlovanje. »Vsi se zavedamo, da je težko dobiti dobre kadre. V Kamniku imamo veliko dobrih osnovnih šol in odlično srednjo šolo. Zakaj bi učenci, dijaki in študenti odhajali v službe izven regije, če imamo v lokalnem okolju veliko dobrih podjetij? S sejmom želimo vzbuditi zavest, kaj vse nam omogoča domače podjetniško okolje,« je na današnjem odprtju sejma poudarila Nika Škrjanec iz zadruge KIKštarter.

Da se mladi pa tudi starejši premalo zavedajo, katera uspešna in pomembna podjetja delujejo v Kamniku, je izpostavil tudi Uroš Rak, predsednik Podjetniškega kluba Kamnik. »To je velika škoda. Perspektivnim mladim je treba pokazati, da so tudi v domačem Kamniku zdrava in močna podjetja, ki svojim zaposlenim nudijo dobro delovno okolje, spodbujajo karierni razvoj, so inovativna, delovna klima v podjetjih je prijetna, za dobro službo ni treba vedno iti izven občinskih meja. S sejmom želimo doprinesti k razvoju gospodarstva v Kamniku in ponovno obuditi njegovo dobro ime, kakršnega je nekoč kot gospodarsko zelo razvita občina že imel,« je na odprtju poudaril Rak. Ravno za dvig tega zavedanja si je kot glavno aktivnost v svojem mandatu predsedovanja podjetniškemu klubu zadal organizacijo kariernega sejma, za katerega si želi, da bi postal tradicionalen. Da so v Kamniku dobre zaposlitvene možnosti, je prepričan tudi kamniški župan Matej Slapar. »Mladi ste potencial naših krajev. V Kamniku je ogromno priložnosti. Želim vam, da najdete svoje potenciale v lokalnih podjetjih, kjer se boste lahko razvijali,« je na odprtju dejal številnim mladim, ki so se zbrali v dvorani.

Karierni sejem bo v športni dvorani danes odprt še do 18. ure, jutri pa od 8. do 18. ure.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano