nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoPoletne investicije v Domžalah

Poletne investicije v Domžalah

V Domžalah se v teh dneh zaključujejo ali pa začenjajo številne investicije, od rekonstrukcije Opekarniške ceste v Radomljah, gradnje regionalne kolesarske povezave od Domžal do Ljubljane, gradnje krožišča v središču Domžal do gradnje doma krajanov v Študi, investicijsko vzdrževalnih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju ter rekonstrukcije ceste na Količevem.


V Radomljah je zaključena srednja etapa rekonstrukcije Opekarniške ceste, po kateri je že stekel promet. Na novo je urejen odsek lokalne Opekarniške ceste, od Opekarne do OPPN Opekarniška, v dolžini približno 270 metrov z asfaltiranim voziščem, pločnikom širine 1,2 metra ob enem robu ceste, na nasprotnem delu ceste pa je utrjeno cestišče. Poleg tega so na tem delu prestavljeni nadtalni hidranti, urejen je meteorni kanal, elektro ter drugi vodi in javna razsvetljava. Rekonstrukcijo je izvajalo podjetje LAVACO d.o.o. Zaključeni sta tudi Poljska pot v Domžalah in cesta Brdo pri Ihanu, kjer je bila zaključena izvedba meteorne kanalizacije.

Opekarniška, Radomlje, junij 2022
Foto: Vido Repanšek

V poletnih mesecih se nadaljuje gradnja regionalne kolesarske povezave Domžale-Ljubljana. Naložbo poleg Občine Domžale sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Ministrstvo za infrastrukturo – Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo izvaja gradnjo enopasovnega krožnega križišča v Domžalah na križišču Ljubljanske, Kamniške in Masljeve ceste. Na gradbišču je še vedno vzpostavljena druga faza zapore dela Ljubljanske ceste, promet trenutno poteka izmenično enosmerno, s semaforjem v smeri Domžale-Kamnik in v obratni smeri. Krak Ljubljanske ceste od križišča Majhenič do odcepa za Policijo, Kamniška cesta 11 do 13, bo zaprt do konca predvidenih del.

krožišče Domžale, julij 2022
Foto: Vido Repanšek

V Zaborštu v križišču Kopališke in Krumperške ceste pod Šumberkom potekajo vzdrževalna dela v javno korist. V skladu z Občinskim prostorskim načrtom investitor gradi krožno križišče.

Drugo krožno križišce nastaja v Zaborštu, julij 2022
Foto: Vido Repanšek

Na domu krajanov v Študi so odstranili gradbeni oder, začenja se zunanja ureditev objekta in notranja dela. Hkrati z gradnjo doma bo urejena tudi dostopna cesta do objekta.

Dom krajanov Študa, junij 2022
Foto: Vido Repanšek

Na Podrečju JKP Prodnik d.o.o. pričenja z obnovo komunalne infrastrukture, v drugem delu nadaljuje Občina Domžale z obnovo ceste.

Občina Domžale je pooblaščenemu investitorju JKP Prodnik d.o.o. izdala dovoljenje za poseg v občinsko javno cesto zaradi investicijsko vzdrževalnih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, na naslednjih odsekih:

– Podrečje – Dob, od križišča z Litijsko ulico, do mostu preko vodotoka Mlinščica (v dolžini 400m) – popolna zapora,

– JP 571281 Podrečje od stac 0 m do stac. 115 m – popolna zapora,

– JP 571282 Podrečje od stac 0 m do stac. 67m – popolna zapora,

– JP 571283 Podrečje od stac 0 m do stac. 350 m – popolna zapora,

– Litijska ulica od stac 0 m do stac. 350 m – delna zapora,

Na omenjenih odsekih se dovoli sprememba prometnega režima v času od 27. junija do 27. septembra, od 7. do 17. ure. Izvajalec del je Prenova – Gradbenik d.o.o.

V poletnih mesecih se pričenja tudi rekonstrukcija ceste na Količevem. Po koncu šolskega leta sledi obnova strehe na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah in ureditev betonske ograje.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano