petek, 1 decembra, 2023
12.9 C
Kamnik
12.9 C
Kamnik
petek, 1 decembra, 2023
DomovAktualnoKonec tedna bo v znamenju sejma v Komendi

Konec tedna bo v znamenju sejma v Komendi

Več kot petsto razstavljavcev in pestro dogajanje bo ta konec tedna v Komendo privabilo številne obiskovalce iz vse Slovenije in širše. V Komendi po dveh letih premora zopet poteka spomladanski kmetijsko obrtni sejem – danes je odprt do 19. ure,  v soboto od 9. do 19. ure in v nedeljo od 9. do 18. ure.


»V Komendi se srečujemo prijatelji in to je tudi naše poslanstvo – tako Konjeniškega kluba Komenda kot letošnjega spomladanskega sejma. Letošnja zgodba, letošnjih petsto razstavljavcev, dolgoletne izkušnje, ideje in mislil članov konjeniškega kluba in vseh tistih, ki so gradili in stkali svoj kamenček v mozaik čudovite letošnje zgodbe, ter seveda vseh 60 tisoč obiskovalcev, kot jih pričakujemo, gradimo zgodbo prijateljstva, torej ponovnega snidenja prijateljev,« je na današnjem odprtju sejma poudaril Marjan Sedej, predsednik Konjeniškega kluba Komenda.  

Spomladanski kmetijsko obrtni sejem Komenda, april 2022
Odprtje Spomladanskega kmetijsko obrtnega sejma Komenda. Na sliki (od leve): Stanislav Poglajen, župan občine Komenda, Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter Marjan Sedej, predsednik Konjeniškega kluba Komenda.

Priprave na sejem so trajale kar pol leta in organizatorji iz Konjeniškega kluba Komenda so zopet pripravili pestro dogajanje. Poleg strokovnega predavanja z naslovom Pridelava Jagodičja ‒ intenzivna pridelava na kmetiji ali samo popestritev sadnega vrta, ki je potekalo danes dopoldan, si lahko tako v soboto kot nedeljo ogledate še predstavitev varnega dela z motorno žago in varstva gozdov ter predstavitve Slovenske vojske. Aktualni seznam razstavljavcev je dostopen tudi na spletni strani sejemkomenda.si oz. v spletnem katalogu, kjer najdete tudi vse ostale informacije v zvezi s sejemskim dogajanjem.

Spomladanski kmetijsko obrtni sejem Komenda, april 2022
Člani konjeniškega kluba so letošnji sejem pospremili tudi z dobrodelno gesto. Slovenski karitas so podarili 1000 evrov za pomoč otrokom v Ukrajini. Na sliki: Polona Osolin, sekretarka KK Komenda, je predala ček Petru Tomažiču, generalnemu tajniku Slovenske karitas.

Člani konjeniškega kluba so letošnji sejem pospremili tudi z dobrodelno gesto. Slovenski karitas so podarili 1000 evrov za pomoč otrokom v Ukrajini. »Člani konjeniškega kluba nismo samo veliki ljubitelji konj in konjskega športa, zagrizeni tekmovalci in zmagovalci, temveč prijatelji, ki sodelujemo in se veselimo pa tudi sočustvujemo z ljudmi, ki jih prizadene nesreča. Takrat znamo stopiti skupaj,« so dejali ob predaji čeka.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
12.9 ° C
17 °
11.6 °
88 %
1.5kmh
75 %
pet
14 °
sob
14 °
ned
3 °
pon
1 °
tor
5 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovAktualnoKonec tedna bo v znamenju sejma v Komendi

Konec tedna bo v znamenju sejma v Komendi