torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
13.3 C
Kamnik
torek, 26 septembra, 2023
DomovAktualnoJubilejni 25. Spomladanski kmetijsko obrtni sejem v Komendi nad vsemi pričakovanji!

Jubilejni 25. Spomladanski kmetijsko obrtni sejem v Komendi nad vsemi pričakovanji!

V Komendi je od 8. do 10. aprila potekal Spomladanski kmetijsko obrtni sejem Komenda. Po deževni soboti se je v nedeljo v Komendo zlila nepregledna množica obiskovalcev. Spomladanski sejem je obiskalo tako več kot 55 tisoč obiskovalcev, ki so si ogledali ponudbo več kot 550 razstavljavcev.


Komendski sejem je poseben tudi po prostem vstopu in brezplačnem parkiranju. Kot je omenil vodja prometne ureditve Jelenko Milić, so sejemski avtobusi v nedeljo na sejem vozili nepregledne množice obiskovalcev. Seveda je bilo za parkiranje kot vedno odlično poskrbljeno. Sprehod po sejmu je ponudil že standardno ponudbo predvsem kmetijskih strojev in naprav. Sejemski program se je začel s predavanjem Alenke Caf na temo Pridelava jagodičja. Zavod za gozdove Slovenije, ki je stalnica na komendskih sejmih, je na zanimiv in strokoven način predstavil varno delo z motorno žago. Številni obiskovalci so si z zanimanjem ogledali predstavitev Slovenske vojske, kjer so se obiskovalci lahko preizkusili tudi v streljanju, seveda z “elektronskimi” naboji. Največ obiskovalcev se je zadržalo na sejemski tržnici, kjer so s ponudniki domačih dobrot in izdelkov barantali za dobro ceno. Poleg glavnega prireditvenega prostora, kjer so se ob dobri hrani zvrstili številni ansambli narodnozabavne glasbe, so tudi številni razstavljavci poskrbeli, da se je domača glasba slišala daleč naokoli.

Spomladanski sejem je v celoti uspel. Člani Konjeniškega kluba Komenda vas tako vabijo že na naslednji 26. Jesenski kmetijsko obrtni sejem, ki bo me 7. in 9. oktobrom 2022.

Aleksander Sokler