nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
0.1 C
Kamnik
nedelja, 5 februarja, 2023
DomovAktualnoDnevi odprtih vrat v Štacjonu

Dnevi odprtih vrat v Štacjonu

V Dnevnem centru za osebe s težavami v duševnem zdravju Štacjon v Kamniku se vsako leto skrbno pripravljajo na praznično obdobje. Celo leto na delavnicah ustvarjajo različne izdelke, snujejo takšna in drugačna presenečenja ter drobne pozornosti, ki jih prvi teden v decembru nato z veseljem postavijo na ogled prijateljem in vsem ostalim podpornikom. Tako vas tudi letos vabijo, da jih obiščete na božično-novoletnih dnevih odprtih vrat in hišnem sejmu.


Dneve odprtih vrat lahko obiščete še danes, jutri in v četrtek od 9. do 14. ure in  v izmeno za izdelke, z dobrodelnimi prispevki pomagate varovancem pričarati lepe spomine. Donacije lahko tudi naložite na njihov bančni račun, lahko pa jim podarite svoje izdelke ali pa promocijski material. Zbrana sredstva bodo porabili za kakšen izlet ali pa za letovanje.

»Za mnoge uporabnike dnevnega centra je zaradi njihove težke življenjske situacije božično-novoletni čas še posebej zahteven. Poleg težav v duševnem zdravju, nizkih dohodkov in socialnega statusa, je dejstvo, da živijo sami in da imajo malo ali nič prijateljev v času, ko vsi še bolj iščemo bližino in toplino, dodaten dejavnik, ki povzroča stisko. V DC Štacjon se s svojimi aktivnostmi trudimo čim bolj zapolniti tudi to praznino, zato v tem času veliko pozornosti namenjamo tudi projektu pridobivanja donacij za obdarovanje uporabnikov in delovanje dnevnega centra, ki ima za izvajanje programa omejena sredstva,« je povedala Vesna Žibert, vodja Štacjona.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
0.1 ° C
1.5 °
-0.8 °
61 %
0.5kmh
75 %
ned
-1 °
pon
0 °
tor
1 °
sre
1 °
čet
2 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano