sreda, 6 julija, 2022
29.1 C
Kamnik
29.1 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
29.1 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
29.1 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
29.1 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
DomovAktualnoDan kamniških planin v naročju Kamniške Bistrice

Dan kamniških planin v naročju Kamniške Bistrice

V soboto, 11. junija, bo v Kamniški Bistrici potekal Dan slovenskih planincev in Dan kamniških planin. Člani Planinskega društva Kamnik v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenijo in Zavodom za turizem in šport Kamnik pripravljajo dan, poln doživetij. Organizirajo pohode, kolesarske izlete in doživetja za planince vseh starosti.


Prvi planinci se bodo zbrali ob 8.30. na spodnji postaji žičnice in se z nihalko podali na triurni izlet na Veliko planino. Ob 9. uri bo start pohoda po Koželjevi poti z izhodiščem pri Calcitu. Lahko se pridružite skupini, ki bo svojo pot po Koželjevi poti začela ob 10. uri. Iz parkirišča Predbela bo vodeni ogled ob 10. uri do Bolnice Bela in slapa Orglice. Če želite, se lahko od Doma v Kamniški Bistrici odpravite do konca doline v Kamniški Bistrici. Ta pohod se bo začel ob 9. uri. Isto izhodišče, a ob 10. uri bo tudi za do pohod Presedljaja in nazaj.

Sestavljavci programa niso pozabili niti na gorske kolesarje. Dobite se ob 9. uri na spodnji postaji žičnice, se z nihalko popeljete na vrh in nato preko Male planine spustile v dolino. Prijavite se na matjaz@serkezi.si. Drugi izlet bo do Brsnikov in nato do zatrepa Kamniške Bistrice. Odhod bo ob 9. uri, prijavite se na tsko@pdkamnik.si. Vsi zgoraj opisani izleti so brezplačni, plačati morate le vožnjo z nihalko, a boste imeli 30-odstotni popust.

Na piknik parku Gostilne pri Jurju se bo začelo dogajati ob 10. uri. Jamarji bodo predstavili jamarstvo na Kamniškem in organizirali festival pitne vode z degustacijo izvirske vode. Gorski reševalci bodo predstavili plezanje, opremo in svoje delo. Člani PD Kamnik bodo tudi prikazali plezanje po balvanih. Osrednja kulturna prireditev bo ob 14. uri, ko bo potekal sprevod praporščakov planskih društev. Ob 14.45 pa bo sledila zabava z narodnozabavnim ansamblom.

Do izvira Kamniške Bistrice se lahko pripeljete z avtomobilom ali pa z avtobusi planinskih društev.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
29.1 ° C
29.8 °
27.5 °
35 %
1kmh
75 %
sre
29 °
čet
25 °
pet
24 °
sob
26 °
ned
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano