četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
DomovŠportDvigovanje utežiBoksarski klub Hayat Kamnik v finalu državnega prvenstva z dvema boksarkama

Boksarski klub Hayat Kamnik v finalu državnega prvenstva z dvema boksarkama

V Mariboru je od srede, 20. aprila, do petka, 22. aprila, potekalo državno prvenstvo v boksu. Nastopilo je več kot 150 tekmovalcev. Udeležili sta se ga tudi dve tekmovalki iz kamniškega boksarskega kluba, ki sta obe nastopili v finalu.


Anja Poje, ki trenira komaj dobro leto in je bilo to tudi njeno prvo tekmovanje, je zbrala veliko poguma in suvereno stopila v ring. Borila se je v kategoriji Junior girls proti veliko višji in mnogo bolj izkušeni nasprotnici, članici Boks kluba Slovenska Bistrica. Anja je žal izgubila že v prvi rundi, a kljub temu osvojila naslov državne podprvakinje

Haya Veinhandl Obaid, sicer odlična judoistka, ki le občasno trenira tudi boks, je nastopila v kategoriji Schoolgirls. Letos je branila naslov državne prvakinje 2021. V finalu je boksala v modrem koru proti nasprotnici iz Boksarskega kluba Portorož. Tekma je bila zelo napeta in izenačena v prvi rundi, v drugi in tretji pa je očitno prevladovala Haya in to v vseh treh kriterijih sojenja, ki so opisani spodaj. Na koncu je bila cela dvorana presenečena in ogorčena nad sodniško odločitvijo o zmagi v rdečem kotu, torej Hayine nasprotnice iz BK Portorož.

Slovenija je članica mednarodne boksarske zveze IBA, ki določa pravila, da se boksarski dvoboj točkuje po treh kriterijih: 1. število kvalitetnih zadetkov, 2. tehnični in taktični superiornosti ter 3. tekmovalnosti. Na tekmovanju je sodilo pet sodnikov, dva iz Madžarske, en iz Hrvaške in dva iz Slovenije. Na letošnjem državnem prvenstvu je bilo glede sojenja veliko pritožb, saj je bilo kar nekaj borb očitno sojenih nepošteno in pristransko.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.4 ° C
3.3 °
0.3 °
92 %
0.5kmh
100 %
čet
4 °
pet
7 °
sob
7 °
ned
3 °
pon
-0 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano