torek, 28 novembra, 2023
7.5 C
Kamnik
7.5 C
Kamnik
torek, 28 novembra, 2023
DomovPogovoriBogo Ropotar: Moje delo bo temeljilo na povezovanju

Bogo Ropotar: Moje delo bo temeljilo na povezovanju

Čestitke za izvolitev v drugem krogu. Na volitvah ste prejeli 63,21 % glasov. Kako komentirate takšen rezultat?

Z rezultatom sem seveda zadovoljen. Volivke in volivci so očitno prepoznali, da je program naše liste dober. Moja zaveza in odgovornost je, da se bomo z ekipo maksimalno potrudili uresničiti začrtane projekte. Zato takoj po potrditvi mandatov tudi začnemo z delom. Podporo volivk in volivcev razumem kot potrditev mojemu dosedanjemu delu, ki sem ga opravljal kot podžupan.

Vaša Lista povezovanja je dobila 7 mandatov, ostale liste in stranke 9 mandatov od 16. Kakšno delo pričakujete glede na sestavo občinskega sveta?

Glede na pretekle izkušnje, ki jih imam z delom v občinskem svetu, večjih težav ne pričakujem. Namreč, spremljal sem tudi volilne programe ostalih list in strank. Lahko rečem, da imamo veliko skupnih točk, tako da se že veselim sodelovanja z njimi.

To je vaš prvi županski mandat, pred tem ste bili od leta 2010 tudi nepoklicni župan, v občinskem svetu ste od leta 2006, tako da delo Občine Mengeš dobro poznate. Boste uvedli kakšne spremembe v delo in poslovanje občine – če ja, kakšne?

Če ne bo sprememb in izboljšav, potem je vseeno, če ne bi kandidiral. Vsekakor si želim  sprememb na področju komuniciranja z občani. Občani morajo vedeti, da delamo za njih, da smo na Občini zaradi njih. Že beseda občina pove, da je njeno delo namenjeno dobrobiti občanov. Uvedli bomo tudi druge komunikacijske kanale preko družbenih medijev. Vse to z namenom, da bodo občani bolj informirani, kaj se dogaja pri posameznih projektih. Prav tako pa bodo lažje zastavljali vprašanja, saj danes skorajda vsak uporablja družbene medije. Rad bi, da vedo, da se maksimalno trudimo za njih.

Leto, ki je pred nami, bo polno izzivov. V kakšni kondiciji je občina Mengeš, kako ocenjujete splošno stanje v občini Mengeš?

Občina Mengeš je v dobrem stanju, seveda pa nas vedno znova presenetijo dogodki, na katere nimamo vpliva. Tak primer je, denimo, energetska kriza, ki bo vplivala na višino načrtovanih investicij. Tudi zaradi tega bo treba več pozornosti posvetiti pridobivanju dodatnih sredstev, kar je bil eden izmed ključnih točk našega predvolilnega programa. Projekti, ki so že sprejeti se nadaljujejo. Proračun za leto 2023 pa je tudi že sprejet.

Torej se bo višanje cen zaradi vsesplošne draginje in energetske krize poznalo tudi pri poslovanju občine, predvsem seveda pri infrastrukturnih, gradbenih projektih?

Višanje cen se že občuti. V občini Mengeš smo pred začetkom prostorske preureditve osnovne šole Mengeš, s katero bomo pridobili novo jedilnico, kuhinjo in knjižnico. Ti prostori so nujno potrebni. Mengeška šola je namreč med največjimi v Sloveniji glede na število otrok v eni šoli. Investicijski program za preureditev je že sprejet, razpis je že končan in smo v fazi pregledovanja ponudbe. Finančno gledano je investicija velika, tako da upam, da se cene umirijo. Le tako se projekt ne bo preveč podražil in nam bodo preostala sredstva omogočala tudi uresničitev drugih projektov.

Preureditve OŠ Mengeš je bila napovedana za letošnjo jesen, a dela še ne potekajo. Zakaj ne in kdaj naj bi se začela?

Dela, kot so rušitev stare telovadnice in arheološka izkopavanja, so že končana. Projekt je malce zastal zaradi lokalnih volitev, sedaj pa bomo z vsemi aktivnostmi nadaljevali s polno paro. Razpis za izvajalca del je pa tudi že končan. Trenutno smo v fazi pregledovanja ponudbe.

V osnovni šoli Mengeš se je že v preteklosti reševalo prostorske stiske s prizidkom, nato je bila zgrajena še športna dvorana, zdaj bo še ta nova preureditev. Kako bo v prihodnje? Gradnja na tem območju ni več možna.

Res je, v preteklosti smo morali reševati precej sprememb, ki so zadevale osnovno šolstvo. Tukaj imam v mislim predvsem spremembe zakonodaje, prehod na devetletko in dodajanje novih vsebin v učne načrte. Najbolj enostavna rešitev so bili prizidki. Sedaj gradnja na tem zemljišču ni več možna, tako da s to preureditvijo zaključujemo dela na tem območju. Glede na demografsko sliko, pa v novem Občinskem prostorskem načrtu (OPN) že načrtujemo novo lokacijo za podružnično šolo. O konkretni lokaciji je še prezgodaj govoriti, a v načrtu imamo tako vrtec kot šolo.

Proračun za leto 2023 je že sprejet. Ali ga boste spreminjali?

Proračuna za leto 2023 bistveno ne bomo spreminjali, nedvomno pa bo potreben kakšen rebalans. Predvsem, kot sem že omenil, zaradi višanja cen in dinamike investicij.

Kateri projekti so zaznamovali letošnje leto v občini?

Potekala je celostna obnova Murnove ulice, prenovil se je tudi odsek ceste od Loke proti Dobenem, prenovljena je Slomškova ulica. Na tem mestu je nujno treba omeniti začetek prenove Slovenske ceste, ki predstavlja začetek spreminjanja podobe mestnega jedra. Med občankami in občani je lepo sprejeta kolesarska povezava od Kamnika do Ljubljane, ki jo bomo uradno odprli spomladi prihodnje leto. To je velika pridobitev, ki bo pomembno pripomogla k trajnostni mobilnosti regije.

Veliko prahu je pred volitvami dvignila južna povezovalna cesta od krožišča pri Tušu do naselja Pristava pri bajerju. Ali lahko pojasnite, kaj se dogaja s tem projektom in kaj bo v prihodnje?

Po obstoječem OPN-ju je ta povezovalka potekala po kmetijskih zemljiščih in 25 lastnikov tega območja se ne strinja s predvideno drobitvijo njihovih kmetijskih zemljišč. To pomeni, da bi morali začeti s postopkom razlastninjenja, ki lahko traja tudi 10 let. Poleg tega obstoječa rešitev predvideva gradnjo v dveh fazah. Po podrobni preučitvi te trase je bilo ugotovljeno, da obstaja tudi druga možnost, ki bi potekala nekoliko bolj južno in bi tako ohranila celovitost kmetijskih zemljišč. Zaradi tega ima podporo vseh lastnikov teh zemljišč, kar pomeni, da razlastninjenje ne bi bilo potrebno. Hkrati pa predvideva gradnjo v eni fazi. Ustreznost nove rešitve bomo preverili na Ministrstvu za kmetijstvo. V preteklosti, ko se je sprejemal prvotni prostorski načrt, jo je ministrstvo sicer zavrnilo, a težava ni bila v sami rešitvi, temveč v dejstvu, da sta bili oddani dve rešitvi skupaj, in ne vsaka posamezno. Ponovno bi rad poudaril, da nismo a priori proti prvotni umestitvi, želimo le, da ministrstvo preuči drugo možnost, s katero se strinjajo tudi lastniki zemljišč, poleg tega pa se s tem izognemo gradnji v dveh fazah. Če odgovor ministrstva v zvezi s predlagano drugo rešitvijo ne bo pozitiven, bomo takoj pričeli z vsemi aktivnostmi za izgradnjo prvotne trase. Časovno skorajda ničesar ne izgubimo, saj postopki razlastninjenja, ki jih zahteva prvotna rešitev, lahko trajajo tudi desetletje.

Še ena problematika je v Mengšu, in sicer parkirišče pri Levčevi cesti. Kaj je problem?

Trenutno so stanovalci in podjetje SGP Graditelj iz Kamnika v tožbi za lastništvo parkirišča na vzhodnem delu blokovskega naselja. Ko je bil pred 16 leti sprejet OPN, so severno povezovalno cesto nekoliko nerodno umestili v prostor, saj ta poteka čez tretjino teh parkirišč. Ko se je začela tožba, se je občina zaradi te umestitve v OPN avtomatsko pojavila kot stranka v postopku, kar podaljšuje postopek pred sodiščem. Zato bomo s sprejetjem novega OPN to povezovalno cesto umaknili bolj vzhodno, s čimer se bo občina umaknila iz postopka.

Občina je že lani kupila zemljišče v športnem parku ob Pšati. Kaj je načrtovano na tem območju?

Ena izmed prioritet, ki sem si jih postavil, je tudi vzpostavitev domače strokovne ekipe, ki bo predstavljala podporo občini, županu in občinskemu svetu ter bo skrbela za dobre ideje za potencialne projekte. Eni izmed teh so povezani tudi s tem zemljiščem v športnem parku, ki poteka ob Pšati, in sicer od balinišča do Harmonije. Tu je najprej nujno postaviti nekakšno (naravno) pregrado. Ne vem še, kakšna bi lahko bila, saj se je treba najprej posvetovati s stroko. Vsekakor pa bi imela funkcijo zvočne izolacije, da nebi hrupi s športnega parka v prevelikem obsegu prehajal na drugo stran, kjer je pokopališče. Ob pogrebih je namreč ta hrup kar moteč in je vse skupaj precej neprijetno. Zato moramo, še preden poskrbimo za nove vsebine v športnem parku, najti rešitev za to. Imamo veliko domačih strokovnjakov in prepričan sem, da nam bo to uspelo.

Kateri večji (ali manjši) projekti so načrtovani v 2023?

Največji in že večkrat omenjen projekt je nadaljevanje preureditve OŠ Mengeš z izgradnjo nove kuhinje, jedilnice, knjižnice, dodatnih učilnic in ostalih prepotrebnih prostorov. Nadaljevali se bodo tudi ostali projekti za zagotavljanje nemotene oskrbe s pitno vodo in odvajanje komunalnih odpadnih vod ter urejanje ostale infrastrukture. Naj tu izpostavim celostno obnovo Ulice dr. Zajca, ki logično sledi zaključeni obnovljeni Murnovi ulici. Sledila bo tudi obnova cest na Dobenu, nadaljevanje aktivnosti za širitev Zdravstvenega doma Domžale, obnovitvena dela v Glasbeni šoli Domžale, Oddelek Mengeš. Seveda pa ne smemo pozabiti na aktivnosti za realizacijo južne obvoznice in nekaterih drugih manjših projektov.

V Mengšu je bilo po poročanju 24ur od leta 2014 do 2020 počrpanih za 4.362.520,48 evra evropskih sredstev, tj. 546,54 evra na prebivalca. Bo v prihodnje storjeno kaj več za bolj uspešno črpanje evropskih sredstev? Če ja – kaj?

Eden izmed pogojev za črpanje evropskih sredstev je tudi razvitost občine. Pri črpanju evropskih sredstev se mi zdi zelo pomembna vsebina projektov. Če je projekt dobro zastavljen, je možnost za pridobitev sredstev večja. Potem so ključni tudi pravi ljudje oz. ekipa, ki ima dovolj znanja, da ustrezno pripravi projekt ter ga prijavi na razpis. V ta namen bomo vzpostavili pisarno za pridobivanje nepovratnih sredstev, ki bo nekakšen koordinator med različnimi strokovnjaki. Kader bomo pridobili znotraj občinske uprave, po potrebi pa bomo najeli tudi zunanje strokovnjake. Vse to z namenom, da izboljšamo uspešnost črpanja nepovratnih sredstev. Izredno pomembno pa se mi zdi tudi povezovanje z ostalimi občinami. Že kolesarska povezava od Kamnika do Ljubljane je pokazala, kako lahko take vsebine povežejo sosednje občine, hkrati pa večje število sodelujočih lažje dobi sredstva. Zato si želim povezovanja v regiji, pa ne samo pri evropskih, temveč tudi ostalih projektih.

Voščilo občankam in občanom ob novem letu.

Vsem občankam in občanom želim miru, predvsem pa strpnosti in medsebojnega razumevanja. To je tisto bogastvo, ki nas krepi in povezuje. Želim vam obilo zdravja ter veliko prijetnih trenutkov s tistimi, ki jih imate radi. Ohranjajmo vrednote, ki nas zbližujejo, vzdržujmo lepe ter zdrave odnose, ki temeljijo na zaupanju. Če si bomo zaupali, potem nam bo v življenju lažje.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
7.5 ° C
8.5 °
5.3 °
79 %
0.5kmh
75 %
tor
8 °
sre
4 °
čet
5 °
pet
13 °
sob
12 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovPogovoriBogo Ropotar: Moje delo bo temeljilo na povezovanju

Bogo Ropotar: Moje delo bo temeljilo na povezovanju

Čestitke za izvolitev v drugem krogu. Na volitvah ste prejeli 63,21 % glasov. Kako komentirate takšen rezultat?

Z rezultatom sem seveda zadovoljen. Volivke in volivci so očitno prepoznali, da je program naše liste dober. Moja zaveza in odgovornost je, da se bomo z ekipo maksimalno potrudili uresničiti začrtane projekte. Zato takoj po potrditvi mandatov tudi začnemo z delom. Podporo volivk in volivcev razumem kot potrditev mojemu dosedanjemu delu, ki sem ga opravljal kot podžupan.

Vaša Lista povezovanja je dobila 7 mandatov, ostale liste in stranke 9 mandatov od 16. Kakšno delo pričakujete glede na sestavo občinskega sveta?

Glede na pretekle izkušnje, ki jih imam z delom v občinskem svetu, večjih težav ne pričakujem. Namreč, spremljal sem tudi volilne programe ostalih list in strank. Lahko rečem, da imamo veliko skupnih točk, tako da se že veselim sodelovanja z njimi.

To je vaš prvi županski mandat, pred tem ste bili od leta 2010 tudi nepoklicni župan, v občinskem svetu ste od leta 2006, tako da delo Občine Mengeš dobro poznate. Boste uvedli kakšne spremembe v delo in poslovanje občine – če ja, kakšne?

Če ne bo sprememb in izboljšav, potem je vseeno, če ne bi kandidiral. Vsekakor si želim  sprememb na področju komuniciranja z občani. Občani morajo vedeti, da delamo za njih, da smo na Občini zaradi njih. Že beseda občina pove, da je njeno delo namenjeno dobrobiti občanov. Uvedli bomo tudi druge komunikacijske kanale preko družbenih medijev. Vse to z namenom, da bodo občani bolj informirani, kaj se dogaja pri posameznih projektih. Prav tako pa bodo lažje zastavljali vprašanja, saj danes skorajda vsak uporablja družbene medije. Rad bi, da vedo, da se maksimalno trudimo za njih.

Leto, ki je pred nami, bo polno izzivov. V kakšni kondiciji je občina Mengeš, kako ocenjujete splošno stanje v občini Mengeš?

Občina Mengeš je v dobrem stanju, seveda pa nas vedno znova presenetijo dogodki, na katere nimamo vpliva. Tak primer je, denimo, energetska kriza, ki bo vplivala na višino načrtovanih investicij. Tudi zaradi tega bo treba več pozornosti posvetiti pridobivanju dodatnih sredstev, kar je bil eden izmed ključnih točk našega predvolilnega programa. Projekti, ki so že sprejeti se nadaljujejo. Proračun za leto 2023 pa je tudi že sprejet.

Torej se bo višanje cen zaradi vsesplošne draginje in energetske krize poznalo tudi pri poslovanju občine, predvsem seveda pri infrastrukturnih, gradbenih projektih?

Višanje cen se že občuti. V občini Mengeš smo pred začetkom prostorske preureditve osnovne šole Mengeš, s katero bomo pridobili novo jedilnico, kuhinjo in knjižnico. Ti prostori so nujno potrebni. Mengeška šola je namreč med največjimi v Sloveniji glede na število otrok v eni šoli. Investicijski program za preureditev je že sprejet, razpis je že končan in smo v fazi pregledovanja ponudbe. Finančno gledano je investicija velika, tako da upam, da se cene umirijo. Le tako se projekt ne bo preveč podražil in nam bodo preostala sredstva omogočala tudi uresničitev drugih projektov.

Preureditve OŠ Mengeš je bila napovedana za letošnjo jesen, a dela še ne potekajo. Zakaj ne in kdaj naj bi se začela?

Dela, kot so rušitev stare telovadnice in arheološka izkopavanja, so že končana. Projekt je malce zastal zaradi lokalnih volitev, sedaj pa bomo z vsemi aktivnostmi nadaljevali s polno paro. Razpis za izvajalca del je pa tudi že končan. Trenutno smo v fazi pregledovanja ponudbe.

V osnovni šoli Mengeš se je že v preteklosti reševalo prostorske stiske s prizidkom, nato je bila zgrajena še športna dvorana, zdaj bo še ta nova preureditev. Kako bo v prihodnje? Gradnja na tem območju ni več možna.

Res je, v preteklosti smo morali reševati precej sprememb, ki so zadevale osnovno šolstvo. Tukaj imam v mislim predvsem spremembe zakonodaje, prehod na devetletko in dodajanje novih vsebin v učne načrte. Najbolj enostavna rešitev so bili prizidki. Sedaj gradnja na tem zemljišču ni več možna, tako da s to preureditvijo zaključujemo dela na tem območju. Glede na demografsko sliko, pa v novem Občinskem prostorskem načrtu (OPN) že načrtujemo novo lokacijo za podružnično šolo. O konkretni lokaciji je še prezgodaj govoriti, a v načrtu imamo tako vrtec kot šolo.

Proračun za leto 2023 je že sprejet. Ali ga boste spreminjali?

Proračuna za leto 2023 bistveno ne bomo spreminjali, nedvomno pa bo potreben kakšen rebalans. Predvsem, kot sem že omenil, zaradi višanja cen in dinamike investicij.

Kateri projekti so zaznamovali letošnje leto v občini?

Potekala je celostna obnova Murnove ulice, prenovil se je tudi odsek ceste od Loke proti Dobenem, prenovljena je Slomškova ulica. Na tem mestu je nujno treba omeniti začetek prenove Slovenske ceste, ki predstavlja začetek spreminjanja podobe mestnega jedra. Med občankami in občani je lepo sprejeta kolesarska povezava od Kamnika do Ljubljane, ki jo bomo uradno odprli spomladi prihodnje leto. To je velika pridobitev, ki bo pomembno pripomogla k trajnostni mobilnosti regije.

Veliko prahu je pred volitvami dvignila južna povezovalna cesta od krožišča pri Tušu do naselja Pristava pri bajerju. Ali lahko pojasnite, kaj se dogaja s tem projektom in kaj bo v prihodnje?

Po obstoječem OPN-ju je ta povezovalka potekala po kmetijskih zemljiščih in 25 lastnikov tega območja se ne strinja s predvideno drobitvijo njihovih kmetijskih zemljišč. To pomeni, da bi morali začeti s postopkom razlastninjenja, ki lahko traja tudi 10 let. Poleg tega obstoječa rešitev predvideva gradnjo v dveh fazah. Po podrobni preučitvi te trase je bilo ugotovljeno, da obstaja tudi druga možnost, ki bi potekala nekoliko bolj južno in bi tako ohranila celovitost kmetijskih zemljišč. Zaradi tega ima podporo vseh lastnikov teh zemljišč, kar pomeni, da razlastninjenje ne bi bilo potrebno. Hkrati pa predvideva gradnjo v eni fazi. Ustreznost nove rešitve bomo preverili na Ministrstvu za kmetijstvo. V preteklosti, ko se je sprejemal prvotni prostorski načrt, jo je ministrstvo sicer zavrnilo, a težava ni bila v sami rešitvi, temveč v dejstvu, da sta bili oddani dve rešitvi skupaj, in ne vsaka posamezno. Ponovno bi rad poudaril, da nismo a priori proti prvotni umestitvi, želimo le, da ministrstvo preuči drugo možnost, s katero se strinjajo tudi lastniki zemljišč, poleg tega pa se s tem izognemo gradnji v dveh fazah. Če odgovor ministrstva v zvezi s predlagano drugo rešitvijo ne bo pozitiven, bomo takoj pričeli z vsemi aktivnostmi za izgradnjo prvotne trase. Časovno skorajda ničesar ne izgubimo, saj postopki razlastninjenja, ki jih zahteva prvotna rešitev, lahko trajajo tudi desetletje.

Še ena problematika je v Mengšu, in sicer parkirišče pri Levčevi cesti. Kaj je problem?

Trenutno so stanovalci in podjetje SGP Graditelj iz Kamnika v tožbi za lastništvo parkirišča na vzhodnem delu blokovskega naselja. Ko je bil pred 16 leti sprejet OPN, so severno povezovalno cesto nekoliko nerodno umestili v prostor, saj ta poteka čez tretjino teh parkirišč. Ko se je začela tožba, se je občina zaradi te umestitve v OPN avtomatsko pojavila kot stranka v postopku, kar podaljšuje postopek pred sodiščem. Zato bomo s sprejetjem novega OPN to povezovalno cesto umaknili bolj vzhodno, s čimer se bo občina umaknila iz postopka.

Občina je že lani kupila zemljišče v športnem parku ob Pšati. Kaj je načrtovano na tem območju?

Ena izmed prioritet, ki sem si jih postavil, je tudi vzpostavitev domače strokovne ekipe, ki bo predstavljala podporo občini, županu in občinskemu svetu ter bo skrbela za dobre ideje za potencialne projekte. Eni izmed teh so povezani tudi s tem zemljiščem v športnem parku, ki poteka ob Pšati, in sicer od balinišča do Harmonije. Tu je najprej nujno postaviti nekakšno (naravno) pregrado. Ne vem še, kakšna bi lahko bila, saj se je treba najprej posvetovati s stroko. Vsekakor pa bi imela funkcijo zvočne izolacije, da nebi hrupi s športnega parka v prevelikem obsegu prehajal na drugo stran, kjer je pokopališče. Ob pogrebih je namreč ta hrup kar moteč in je vse skupaj precej neprijetno. Zato moramo, še preden poskrbimo za nove vsebine v športnem parku, najti rešitev za to. Imamo veliko domačih strokovnjakov in prepričan sem, da nam bo to uspelo.

Kateri večji (ali manjši) projekti so načrtovani v 2023?

Največji in že večkrat omenjen projekt je nadaljevanje preureditve OŠ Mengeš z izgradnjo nove kuhinje, jedilnice, knjižnice, dodatnih učilnic in ostalih prepotrebnih prostorov. Nadaljevali se bodo tudi ostali projekti za zagotavljanje nemotene oskrbe s pitno vodo in odvajanje komunalnih odpadnih vod ter urejanje ostale infrastrukture. Naj tu izpostavim celostno obnovo Ulice dr. Zajca, ki logično sledi zaključeni obnovljeni Murnovi ulici. Sledila bo tudi obnova cest na Dobenu, nadaljevanje aktivnosti za širitev Zdravstvenega doma Domžale, obnovitvena dela v Glasbeni šoli Domžale, Oddelek Mengeš. Seveda pa ne smemo pozabiti na aktivnosti za realizacijo južne obvoznice in nekaterih drugih manjših projektov.

V Mengšu je bilo po poročanju 24ur od leta 2014 do 2020 počrpanih za 4.362.520,48 evra evropskih sredstev, tj. 546,54 evra na prebivalca. Bo v prihodnje storjeno kaj več za bolj uspešno črpanje evropskih sredstev? Če ja – kaj?

Eden izmed pogojev za črpanje evropskih sredstev je tudi razvitost občine. Pri črpanju evropskih sredstev se mi zdi zelo pomembna vsebina projektov. Če je projekt dobro zastavljen, je možnost za pridobitev sredstev večja. Potem so ključni tudi pravi ljudje oz. ekipa, ki ima dovolj znanja, da ustrezno pripravi projekt ter ga prijavi na razpis. V ta namen bomo vzpostavili pisarno za pridobivanje nepovratnih sredstev, ki bo nekakšen koordinator med različnimi strokovnjaki. Kader bomo pridobili znotraj občinske uprave, po potrebi pa bomo najeli tudi zunanje strokovnjake. Vse to z namenom, da izboljšamo uspešnost črpanja nepovratnih sredstev. Izredno pomembno pa se mi zdi tudi povezovanje z ostalimi občinami. Že kolesarska povezava od Kamnika do Ljubljane je pokazala, kako lahko take vsebine povežejo sosednje občine, hkrati pa večje število sodelujočih lažje dobi sredstva. Zato si želim povezovanja v regiji, pa ne samo pri evropskih, temveč tudi ostalih projektih.

Voščilo občankam in občanom ob novem letu.

Vsem občankam in občanom želim miru, predvsem pa strpnosti in medsebojnega razumevanja. To je tisto bogastvo, ki nas krepi in povezuje. Želim vam obilo zdravja ter veliko prijetnih trenutkov s tistimi, ki jih imate radi. Ohranjajmo vrednote, ki nas zbližujejo, vzdržujmo lepe ter zdrave odnose, ki temeljijo na zaupanju. Če si bomo zaupali, potem nam bo v življenju lažje.