ponedeljek, 20 maja, 2024
12 C
Kamnik
12 C
Kamnik
ponedeljek, 20 maja, 2024
12 C
Kamnik
ponedeljek, 20 maja, 2024
12 C
Kamnik
ponedeljek, 20 maja, 2024
DomovPogovoriAleš Klavžar: Dober vodja posluša in zaupa

Aleš Klavžar: Dober vodja posluša in zaupa

Aleš Klavžar je Domžalčan, kot direktor Heliosa in predsednik Košarkarskega kluba Helios Suns je močno vpet v to okolje. Pogovarjali smo se o stanju v košarkarskem klubu, ustanavljanju novega košarkarskega pokala, dotaknili pa tudi podjetja Helios in njegovega vodenja.

Pred mesecem dni ste v javnost poslali ogorčeno pismo zaradi neuvrstitve v Fibino ligo. Pred dvema tednoma pa so se fantje že pripravljali na Veliki planini, priprava nove ekipe je v polnem teku. Kakšna je sedaj situacija v KK Helios Suns?

Naj najprej povem, da v Košarkaškem klubu Helios Suns želimo biti marketinško gledano drugačni od ostalih, smo pionirji marketinga v košarki in na splošno v klubskem športu v Sloveniji. Zadnje leto se je to zelo dobro videlo in številni nam priznavajo, da smo na tem področju res najboljši.

Zaradi neuvrstitve v Fibino ligo smo bili zelo razočarani, šokirani. Zgradili smo, vrhunsko ekipo in bili smo prepričani, da smo uvrščeni v to tekmovanje. Zadnji mesec pred žrebom smo večkrat kontaktirali zvezo, bili tam na sestankih in prosili, da nam pomaga k uvrstitvi v ligo. Bile so obljube … tri dni pred žrebom smo dobili uraden spisek uvrščenih ekip z opombo, da če bo slučajno kakšna dopolnitev – ni pisalo niti sprememba, ampak dopolnitev, saj je bilo 59 prijavljenih ekip, 64 so jih želeli imeti v tekmovanju. Zadnji dan pred žrebom pa so dejali – Helios in še dva kluba niste sprejeti. A sedaj gremo naprej, začeli smo s pripravami. Naša ambicija je, iskreno rečeno … letos ciljamo na naslov državnega prvaka. To je naš cilj.

Hkrati smo pobudniki večjih sprememb na Košarkarski zvezi Slovenije, tudi tu orjemo ledino. Zadnjič sva bila z Geraldom Martensom na sestanku zveze prvoligašev. Predlagali smo, da je liga od samega začetka močnejša, da je v njej manjše število klubov. Sedaj liga, ki poteka od oktobra do marca, postaja napol druga liga. Ekipe, ki vstopajo v prvo ligo, večinoma niso dorasle temu tekmovanju. Naša logika in ideja je, da ustvarimo močno ligo z manjšim številom članov, mi celo predlagamo osem ekip v prihodnosti, na tem sestanku pa smo izglasovali, da bo na tekmovanju v sezoni 2016/17 deset ekip, ne več dvanajst. Oblikovali smo strokovno ekipo, ki bo predlagala nove minimalne standarde za vse prvoligaške ekipe. Torej, standarde v zvezi z dvorano, marketinško podporo, spletnimi stranmi, organizacijo samega dogodka itn. Ligo želimo dvigniti na višji nivo, pridobiti želimo sponzorje, ki v tem trenutku niso zainteresirani, saj tekmovanje, razen zadnjega dela, ni medijsko pokrito. Se pravi, z manjšim številom članov in minimalnimi standardi, ki jih leto za letom nadgrajujemo vsi klubi, ter televizijsko pokritostjo želimo ustvariti močno in kakovostno ligo od prvega trenutka dalje. Naše osnovno vodilo je igranje košarke za gledalce. Napolniti moramo dvorane, ne igramo košarke le sami zaradi sebe, ampak za gledalce in ljubitelje športa. Ne nazadnje pa si želimo, da bi tudi mladi svojo profesionalno prihodnost videli v močni slovenski ligi.

Aleš Klavžar, Helios

V primerjavi z lansko ekipo, kakšna je letošnja? Kakšna so pričakovanja?

Lahko rečem, da smo bolj dinamični kot večina klubov in to v vseh pogledih. Ekipo smo začeli sestavljati že spomladi, ko smo še igrali obstoječo ligo, a smo se že začeli pripravljati na novo sezono. Izbirali smo fante, ki so bili v lanskem letu top igralci v slovenski ligi po vseh kazalcih. Hkrati smo bili pozorni, da smo v ekipo privabili košarkarje, ki so karakterno dobri, odlični, tako da gradimo timski duh, ki je pomemben v kolektivnih športih. Zelo smo zadovoljni z oblikovanjem ekipe.

Poleg tega potekajo aktivnosti za ustanavljanje lastnega mednarodnega tekmovanja Alpe Adria Cup. Nam lahko zaupate več?

Še vedno smo pred Fibinimi vrati, še vedno smo zainteresirani za igranje, kar smo jim tudi povedali. A možnosti za to so zelo majhne, zato smo zelo aktivni na drugem področju. Ustanavljamo Alpe Adria Cup. Glavni namen je, da dobri klubi v krogu 500-ih kilometrov igrajo v mednarodni ligi. Tako igralcem kot gledalcem želimo omogočiti kvalitetne mednarodne tekme. Sodelovale bodo Italija, Madžarska, Slovenija, Hrvaška in Avstrija in Slovaška. Tekmovanje bo letos poskusno, a prepričani smo, da bo dobro sprejeto med gledalci. Cilj je z ne prevelikimi stroški omogočiti kakovostne, mednarodne tekme.

Aleš Klavžar, Helios

Koliko članov ima KK Helios Suns, če štejete vse selekcije. Za kako velik klub gre v slovenskem merilu?

Od leta 1991 do danes smo med tremi največjimi klubi v Sloveniji, to je dejstvo. Smo pa trenutno številka ena med mladimi. 700 otrok je pod okriljem naše košarkaške šole, v samih klubskih selekcijah je približno 120 otrok. Imamo 2 profesionalna in še 15 ostalih trenerjev, ki skrbijo za mladi pogon v klubu.

Trenutno imamo sicer manjšo vrzel pri prehodu iz mladinske v člansko selekcijo, tako da veliko delamo na tem, da bi bil prehod iz mladinske v člansko selekcijo čim lažji. S KK Lastovka smo se dogovarjali, da bi združili moči, da se tisti mladi igralci iz domžalsko-kamniškega okolja, ki trkajo na vrata prve ekipe, najprej kalijo, nabirajo izkušnje v 2. slovenski ligi. Lastovka ni bila za to. Zato se sedaj dogovarjamo za vključitev mladincev v tretjo slovensko ligo ali pa celo v tekmovanje Alpe Adria, saj je pomembno, da čim več in kvalitetno igrajo.

Kot ste omenili, je velik poudarek v klubu na otrocih. V današnjih časih, ko se podjetja kot sponzorji umikajo iz mladinskih vrst, Helios ostaja. Kako to?

Odlično delamo z mladimi in to je cilj tudi v prihodnje. Že leta smo klub, ki razvija talente, to je velika čast in še večja odgovornost. Temu se moralno ne moremo odpovedati. Lani je prišel nov lastnik in začeli smo se pogovarjati o družbeni odgovornosti do okolja. Ko smo vodstvu predstavili, da skrbimo za 700 otrok, smo ga prepričali

Prva ekipa pa dviguje tudi prepoznavnost blagovne znamke Helios, trenutno predvsem v Sloveniji, s sodelovanjem v ABA ligi pa bi pokrili tudi druge trge bivše Jugoslavije, kjer smo prisotni s produkti Heliosa.

Aleš Klavžar, Helios

Verjetno naši bralci ne vedo, ampak tudi sami ste košarkar, v mladih letih ste nastopali za Helios. Kaj se je spremenilo od takrat?

Kar se igre tiče, je danes hitreje, močneje, višje. Po klubski funkciji spremljam razvoj košarke, hkrati pa sta tudi oba sinova košarkarja … če primerjam sebe v tistem obdobju in mojega starejšega sina, ki ima 16 let, je to popolnoma druga zgodba. Fantje so sedaj višji, hitrejši in močnejši, kot smo bili mi. Še danes se radi pohvalimo … naša generacija, ko smo bili mladinci, smo bili drugi v bivši Jugoslaviji.

Če bi vam takrat nekdo rekel, da boste čez par desetletij vodja – tako košarkarskega kluba kot velikega podjetja – bi mu verjeli? Kaj bi mu odgovorili?

Ne, ne bi verjel. Bi rekel, mogoče so pa to sanje, ki jih moram sanjati, da bodo enkrat postale resničnost.

Aleš Klavžar, Helios

Pa se osredotočiva na podjetje Helios. Kakšna je trenutna situacija?

Helios je po prevzemu s strani avstrijskega Ringa postal še večje mednarodno podjetje, sedež je v Domžalah, vse aktivnosti potekajo od tu. V Domžalah je skoncentriran celoten razvoj, skrbimo za maksimalno izkoriščenost kapacitet, s tem namenom se je iz Avstrije v Slovenijo preselil tudi del proizvodnje. Naredili smo velik korak k boljšemu rezultatu v lanskem letu. Zmanjšali smo dolg za kar 41 mio EUR. Po razmerju med neto dolgom in EBITDA-jem, kar je ključni kazalnik v današnji ekonomiji smo med najboljšimi podjetji v Sloveniji. Razmerje neto dolg / EBITDA smo iz štirikratnika pred prevzemom, znižali na 1,5-kratnik, ki ga imamo v tem trenutku. V Evropi smo v svoji branži med desetimi največjimi, finančno smo se konsolidirali, smo zdravi, imamo vizijo širitve in hočemo priti med pet največjih podjetij v Evropi v svoji branži.

Pred približno letom dni ste prevzeli vodenje podjetja, takrat so v podjetje vstopili tudi avstrijski lastniki. Kakšni so vaši vtisi po enem letu?

Vse, kar delamo, delamo v dobrobit podjetja in za njegovo prihodnost. Interes podjetja in njegova prihodnost je postavljena pred interese posameznikov ali skupin posameznikov. To je sedaj naše bistveno načelo.

Kakšna je trenutno klima v podjetju v primerjavi z letom poprej?

V tem letu po spremembah se je klima izboljšala, uprava tudi veliko dela na tem. Ogromno posvečamo interni komunikaciji, še bistveno več kot smo prej. Imamo interni časopis True Colors, ki ga prejema cela skupina. Imamo ogromno komunikacije s sindikati. Na začetku so bile tu težave, kasneje smo ugotovili, da to ni bil sindikat, ampak posamezniki iz le-tega, tako da sedaj s sindikatom zelo dobro komuniciramo. Jasno, vedno so pogajanja, ampak naredili smo velik korak naprej. V povezavi s tem pripravljamo skupaj s sindikatom nov projekt, in sicer spodbujamo članstvo v sindikatu. Hočemo, da bo v sindikatu dovolj velika množica ljudi, ki bodo izbrali svojega predstavnika, ne da gre za posameznike, ki vplivajo na vse ostale.

Kakšen pa je vaš ideal dobrega vodja? Katerim vrednotam mora slediti dober vodja?

Dober vodja mora poslušati svoje ožje in širše sodelavce, predvsem pa jim mora zaupati in jih hkrati usmerjati.

Aleš Klavžar, Helios

Sicer pa, kljub nedavnim napovedim izstopa iz košarkarskega kluba, veliko vlagate v družbeno odgovorne akcije. Kateri so Heliosovi nosilni družbeno odgovorni projekti?

Rdeča nit naše družbene odgovornosti so otroci. Leto dni imamo program Mavrica nasmehov, ki je namenjen prav njim. Poleg sponzorstva košarke smo donirali Botrstvu, Društvu SOS telefonu, šolam, na primer OŠ Roje iz lokalnega okolja. Poteka tudi kampanja Pobarvaj naprej, v okviru katere bomo brezplačno pobarvali otroške sobe, otroška igrišča itn.

Kakšen pa je Aleš Klavžar zasebno? Vam sploh še ostane kaj prostega časa ob vodenju takega podjetja, kot je Helios? Kaj takrat radi počnete?

Ves svoj prosti čas namenim športu in družini. Ko se začne igranje v ligi, od oktobra do maja praktično vse svoje vikende preživim v športnih dvoranah … spremljam sinova, ki sta oba košarkarja, gledam prvo ekipo, kar ostane časa, pa ga namenim temu, da sem tudi sam športno aktiven.

Mateja Štrajhar

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
clear sky
12 ° C
13.7 °
10.3 °
91 %
0.5kmh
0 %
pon
24 °
tor
18 °
sre
18 °
čet
22 °
pet
19 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano

DomovPogovoriAleš Klavžar: Dober vodja posluša in zaupa

Aleš Klavžar: Dober vodja posluša in zaupa

Aleš Klavžar je Domžalčan, kot direktor Heliosa in predsednik Košarkarskega kluba Helios Suns je močno vpet v to okolje. Pogovarjali smo se o stanju v košarkarskem klubu, ustanavljanju novega košarkarskega pokala, dotaknili pa tudi podjetja Helios in njegovega vodenja.

Pred mesecem dni ste v javnost poslali ogorčeno pismo zaradi neuvrstitve v Fibino ligo. Pred dvema tednoma pa so se fantje že pripravljali na Veliki planini, priprava nove ekipe je v polnem teku. Kakšna je sedaj situacija v KK Helios Suns?

Naj najprej povem, da v Košarkaškem klubu Helios Suns želimo biti marketinško gledano drugačni od ostalih, smo pionirji marketinga v košarki in na splošno v klubskem športu v Sloveniji. Zadnje leto se je to zelo dobro videlo in številni nam priznavajo, da smo na tem področju res najboljši.

Zaradi neuvrstitve v Fibino ligo smo bili zelo razočarani, šokirani. Zgradili smo, vrhunsko ekipo in bili smo prepričani, da smo uvrščeni v to tekmovanje. Zadnji mesec pred žrebom smo večkrat kontaktirali zvezo, bili tam na sestankih in prosili, da nam pomaga k uvrstitvi v ligo. Bile so obljube … tri dni pred žrebom smo dobili uraden spisek uvrščenih ekip z opombo, da če bo slučajno kakšna dopolnitev – ni pisalo niti sprememba, ampak dopolnitev, saj je bilo 59 prijavljenih ekip, 64 so jih želeli imeti v tekmovanju. Zadnji dan pred žrebom pa so dejali – Helios in še dva kluba niste sprejeti. A sedaj gremo naprej, začeli smo s pripravami. Naša ambicija je, iskreno rečeno … letos ciljamo na naslov državnega prvaka. To je naš cilj.

Hkrati smo pobudniki večjih sprememb na Košarkarski zvezi Slovenije, tudi tu orjemo ledino. Zadnjič sva bila z Geraldom Martensom na sestanku zveze prvoligašev. Predlagali smo, da je liga od samega začetka močnejša, da je v njej manjše število klubov. Sedaj liga, ki poteka od oktobra do marca, postaja napol druga liga. Ekipe, ki vstopajo v prvo ligo, večinoma niso dorasle temu tekmovanju. Naša logika in ideja je, da ustvarimo močno ligo z manjšim številom članov, mi celo predlagamo osem ekip v prihodnosti, na tem sestanku pa smo izglasovali, da bo na tekmovanju v sezoni 2016/17 deset ekip, ne več dvanajst. Oblikovali smo strokovno ekipo, ki bo predlagala nove minimalne standarde za vse prvoligaške ekipe. Torej, standarde v zvezi z dvorano, marketinško podporo, spletnimi stranmi, organizacijo samega dogodka itn. Ligo želimo dvigniti na višji nivo, pridobiti želimo sponzorje, ki v tem trenutku niso zainteresirani, saj tekmovanje, razen zadnjega dela, ni medijsko pokrito. Se pravi, z manjšim številom članov in minimalnimi standardi, ki jih leto za letom nadgrajujemo vsi klubi, ter televizijsko pokritostjo želimo ustvariti močno in kakovostno ligo od prvega trenutka dalje. Naše osnovno vodilo je igranje košarke za gledalce. Napolniti moramo dvorane, ne igramo košarke le sami zaradi sebe, ampak za gledalce in ljubitelje športa. Ne nazadnje pa si želimo, da bi tudi mladi svojo profesionalno prihodnost videli v močni slovenski ligi.

Aleš Klavžar, Helios

V primerjavi z lansko ekipo, kakšna je letošnja? Kakšna so pričakovanja?

Lahko rečem, da smo bolj dinamični kot večina klubov in to v vseh pogledih. Ekipo smo začeli sestavljati že spomladi, ko smo še igrali obstoječo ligo, a smo se že začeli pripravljati na novo sezono. Izbirali smo fante, ki so bili v lanskem letu top igralci v slovenski ligi po vseh kazalcih. Hkrati smo bili pozorni, da smo v ekipo privabili košarkarje, ki so karakterno dobri, odlični, tako da gradimo timski duh, ki je pomemben v kolektivnih športih. Zelo smo zadovoljni z oblikovanjem ekipe.

Poleg tega potekajo aktivnosti za ustanavljanje lastnega mednarodnega tekmovanja Alpe Adria Cup. Nam lahko zaupate več?

Še vedno smo pred Fibinimi vrati, še vedno smo zainteresirani za igranje, kar smo jim tudi povedali. A možnosti za to so zelo majhne, zato smo zelo aktivni na drugem področju. Ustanavljamo Alpe Adria Cup. Glavni namen je, da dobri klubi v krogu 500-ih kilometrov igrajo v mednarodni ligi. Tako igralcem kot gledalcem želimo omogočiti kvalitetne mednarodne tekme. Sodelovale bodo Italija, Madžarska, Slovenija, Hrvaška in Avstrija in Slovaška. Tekmovanje bo letos poskusno, a prepričani smo, da bo dobro sprejeto med gledalci. Cilj je z ne prevelikimi stroški omogočiti kakovostne, mednarodne tekme.

Aleš Klavžar, Helios

Koliko članov ima KK Helios Suns, če štejete vse selekcije. Za kako velik klub gre v slovenskem merilu?

Od leta 1991 do danes smo med tremi največjimi klubi v Sloveniji, to je dejstvo. Smo pa trenutno številka ena med mladimi. 700 otrok je pod okriljem naše košarkaške šole, v samih klubskih selekcijah je približno 120 otrok. Imamo 2 profesionalna in še 15 ostalih trenerjev, ki skrbijo za mladi pogon v klubu.

Trenutno imamo sicer manjšo vrzel pri prehodu iz mladinske v člansko selekcijo, tako da veliko delamo na tem, da bi bil prehod iz mladinske v člansko selekcijo čim lažji. S KK Lastovka smo se dogovarjali, da bi združili moči, da se tisti mladi igralci iz domžalsko-kamniškega okolja, ki trkajo na vrata prve ekipe, najprej kalijo, nabirajo izkušnje v 2. slovenski ligi. Lastovka ni bila za to. Zato se sedaj dogovarjamo za vključitev mladincev v tretjo slovensko ligo ali pa celo v tekmovanje Alpe Adria, saj je pomembno, da čim več in kvalitetno igrajo.

Kot ste omenili, je velik poudarek v klubu na otrocih. V današnjih časih, ko se podjetja kot sponzorji umikajo iz mladinskih vrst, Helios ostaja. Kako to?

Odlično delamo z mladimi in to je cilj tudi v prihodnje. Že leta smo klub, ki razvija talente, to je velika čast in še večja odgovornost. Temu se moralno ne moremo odpovedati. Lani je prišel nov lastnik in začeli smo se pogovarjati o družbeni odgovornosti do okolja. Ko smo vodstvu predstavili, da skrbimo za 700 otrok, smo ga prepričali

Prva ekipa pa dviguje tudi prepoznavnost blagovne znamke Helios, trenutno predvsem v Sloveniji, s sodelovanjem v ABA ligi pa bi pokrili tudi druge trge bivše Jugoslavije, kjer smo prisotni s produkti Heliosa.

Aleš Klavžar, Helios

Verjetno naši bralci ne vedo, ampak tudi sami ste košarkar, v mladih letih ste nastopali za Helios. Kaj se je spremenilo od takrat?

Kar se igre tiče, je danes hitreje, močneje, višje. Po klubski funkciji spremljam razvoj košarke, hkrati pa sta tudi oba sinova košarkarja … če primerjam sebe v tistem obdobju in mojega starejšega sina, ki ima 16 let, je to popolnoma druga zgodba. Fantje so sedaj višji, hitrejši in močnejši, kot smo bili mi. Še danes se radi pohvalimo … naša generacija, ko smo bili mladinci, smo bili drugi v bivši Jugoslaviji.

Če bi vam takrat nekdo rekel, da boste čez par desetletij vodja – tako košarkarskega kluba kot velikega podjetja – bi mu verjeli? Kaj bi mu odgovorili?

Ne, ne bi verjel. Bi rekel, mogoče so pa to sanje, ki jih moram sanjati, da bodo enkrat postale resničnost.

Aleš Klavžar, Helios

Pa se osredotočiva na podjetje Helios. Kakšna je trenutna situacija?

Helios je po prevzemu s strani avstrijskega Ringa postal še večje mednarodno podjetje, sedež je v Domžalah, vse aktivnosti potekajo od tu. V Domžalah je skoncentriran celoten razvoj, skrbimo za maksimalno izkoriščenost kapacitet, s tem namenom se je iz Avstrije v Slovenijo preselil tudi del proizvodnje. Naredili smo velik korak k boljšemu rezultatu v lanskem letu. Zmanjšali smo dolg za kar 41 mio EUR. Po razmerju med neto dolgom in EBITDA-jem, kar je ključni kazalnik v današnji ekonomiji smo med najboljšimi podjetji v Sloveniji. Razmerje neto dolg / EBITDA smo iz štirikratnika pred prevzemom, znižali na 1,5-kratnik, ki ga imamo v tem trenutku. V Evropi smo v svoji branži med desetimi največjimi, finančno smo se konsolidirali, smo zdravi, imamo vizijo širitve in hočemo priti med pet največjih podjetij v Evropi v svoji branži.

Pred približno letom dni ste prevzeli vodenje podjetja, takrat so v podjetje vstopili tudi avstrijski lastniki. Kakšni so vaši vtisi po enem letu?

Vse, kar delamo, delamo v dobrobit podjetja in za njegovo prihodnost. Interes podjetja in njegova prihodnost je postavljena pred interese posameznikov ali skupin posameznikov. To je sedaj naše bistveno načelo.

Kakšna je trenutno klima v podjetju v primerjavi z letom poprej?

V tem letu po spremembah se je klima izboljšala, uprava tudi veliko dela na tem. Ogromno posvečamo interni komunikaciji, še bistveno več kot smo prej. Imamo interni časopis True Colors, ki ga prejema cela skupina. Imamo ogromno komunikacije s sindikati. Na začetku so bile tu težave, kasneje smo ugotovili, da to ni bil sindikat, ampak posamezniki iz le-tega, tako da sedaj s sindikatom zelo dobro komuniciramo. Jasno, vedno so pogajanja, ampak naredili smo velik korak naprej. V povezavi s tem pripravljamo skupaj s sindikatom nov projekt, in sicer spodbujamo članstvo v sindikatu. Hočemo, da bo v sindikatu dovolj velika množica ljudi, ki bodo izbrali svojega predstavnika, ne da gre za posameznike, ki vplivajo na vse ostale.

Kakšen pa je vaš ideal dobrega vodja? Katerim vrednotam mora slediti dober vodja?

Dober vodja mora poslušati svoje ožje in širše sodelavce, predvsem pa jim mora zaupati in jih hkrati usmerjati.

Aleš Klavžar, Helios

Sicer pa, kljub nedavnim napovedim izstopa iz košarkarskega kluba, veliko vlagate v družbeno odgovorne akcije. Kateri so Heliosovi nosilni družbeno odgovorni projekti?

Rdeča nit naše družbene odgovornosti so otroci. Leto dni imamo program Mavrica nasmehov, ki je namenjen prav njim. Poleg sponzorstva košarke smo donirali Botrstvu, Društvu SOS telefonu, šolam, na primer OŠ Roje iz lokalnega okolja. Poteka tudi kampanja Pobarvaj naprej, v okviru katere bomo brezplačno pobarvali otroške sobe, otroška igrišča itn.

Kakšen pa je Aleš Klavžar zasebno? Vam sploh še ostane kaj prostega časa ob vodenju takega podjetja, kot je Helios? Kaj takrat radi počnete?

Ves svoj prosti čas namenim športu in družini. Ko se začne igranje v ligi, od oktobra do maja praktično vse svoje vikende preživim v športnih dvoranah … spremljam sinova, ki sta oba košarkarja, gledam prvo ekipo, kar ostane časa, pa ga namenim temu, da sem tudi sam športno aktiven.

Mateja Štrajhar

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
clear sky
12 ° C
13.7 °
10.3 °
91 %
0.5kmh
0 %
pon
24 °
tor
18 °
sre
18 °
čet
22 °
pet
19 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano