torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
17.7 C
Kamnik
torek, 21 marca, 2023
DomovOglasPripravite vaš avto na pomlad

Pripravite vaš avto na pomlad

Avtomobili so postali pomembni spremljevalci našega življenja, v njih preživimo veliko časa. Omogočajo nam enostavno in udobno življenje, a le, če za njih tudi ustrezno skrbimo. Sedaj, ko prihaja pomlad, je zelo pomembno, da vaše vozilo pregledate in odpravite morebitne težave, saj je dolga zima z nizkimi temperaturami, poledicami in ostalimi zimskimi nevšečnostmi za avtomobil najbolj naporno obdobje.


Veliko nas ob prehodu zime na pomlad pomisli, da je sedaj čas za menjavo zimskih pnevmatik, kar lahko storite enkrat po 15. marcu (odvisno od vremenskih razmer). A napačno bi bilo misliti, da je to vse, kar morate storiti.

Ali veste, v kakšnem stanju je vaš avtomobil?

Avto redno čistite tudi pozimi. Če tega niste počeli, mu sedaj posvetite malo več pozornosti in ga očistite. Pomembno je, da si vzamete nekaj časa in opravite temeljito čiščenje podvozja z ustreznimi sredstvi, saj s tem preprečite korozijo na kovinskih delih, ki nastane zaradi soljenja tal ob zmrzali. Preglejte stanje brisalcev; če za seboj puščajo sled, škripajo med uporabo ali pa so zlomljeni, je čas za nove.

Pomembno je pregledati klimatsko napravo in mehanske dele

Ne pozabite na klimatsko napravo. Redno vzdrževanje in dezinfekcija klimatske naprave sta nujno potrebna za čist zrak v vozilu. V zračnem sistemu se namreč nabirajo prašni delci, bakterije in druga umazanija, ki je zdravju lahko škodljiva. Z rednimi pregledi boste zagotovili optimalno delovanje in podaljšali življenjsko dobo klimatske naprave, z dezinfekcijo pa uničili bakterije in odpravili morebitne neprijetne vonjave.

Pozimi je bolj obrabljen tudi akumulator. Če so akumulatorski korektorji umazani, jih očistite. Preverite zavorni sistem, ploščice in zavorne diske. Zelo je pomembno, da pregledate tudi nivo vitalnih tekočin (motorno olje, hladilno in zavorno tekočino ter tekočino za pranje stekel). Sedaj, ko luči niso več skrite pod slojem umazanije ali ledu, boste hitro opazili, ali vse delujejo, kot morajo. Ne pozabite na luči na registrskih tablicah, vklopite smernike, gumb za vse štiri utripalke in luč, ki posveti pri vzvratni vožnji.

V Avtohiši Vič poskrbijo za preglede in servise

S pregledi, nego in servisi poskrbite za vašo varnost in za varnost vseh sopotnikov, saj se tako hitreje odkrijejo morebitne okvare na vozilu. Servisirano in pregledano vozilo je na cesti bolj zanesljivo, manj pa je tudi možnosti, da pride do okvare.

V kleparsko-ličarski delavnici v Avtohiši Vič na Tbilijski 49 v Ljubljani vam ponujajo popravilo vseh znamk vozila. Dela se opravljajo po vašem naročilu ali po zapisniku zavarovalnice. Ekipa specializiranih karoseristov in kleparjev bo prevzela vaše vozilo in vam ponudila najprimernejšo rešitev. Na ta način boste imeli zagotovilo za popoln rezultat. Izvajajo tudi menjavo in popravilo vetrobranskega stekla. Med popravilom vam nudijo nadomestno vozilo. Za servis jih kontaktirate na naslednji povezavi.

Avtohiša Vič je pooblaščen serviser vozil znamke Peugeot. Zagotavljajo vam tako originalne nadomestne dele, kot tudi nekoliko cenejše, ekvivalentne originalom. Zvestim strankam ponujajo program ugodnosti Moj Peugeot za fizične stranke in Moj Peugeot za podjetja. Članstvo v samem klubu je za vse uporabnike popolnoma brezplačno in prinaša številne ugodnosti.

Peugeot 408 je prava izbira za novo vozilo

Po dolgi zimi je lahko topla pomlad tudi znak za nov začetek. Če bi ga radi obeležili z nakupom novega vozila, vam priporočamo Peugeot 408, ki vas bo preprosto pustil brez besed. Na cesti boste izstopali z osupljivo karoserijsko obliko nove petvratne limuzine. Ponaša se z nekoliko višjim podvozjem, zmerno višino, športno oblikovno zasnovo in tekočimi linijami, ki poudarjajo njegovo aerodinamično obliko. Tudi notranjost avta vam ponuja udobje visokega razreda tako na mestu voznika kot tudi v drugi vrsti, s čimer potnikom zagotavljajo optimalno obdobje. Za večjo brezskrbnost pri vožnji je avto opremljen s celovitim paketom sistemov, ki vam bodo pomagali pri parkiranju in pri vožnji ponoči, poleg tega ima tudi sistem za samodejno zaviranje v sili. Lahko izbirate med bencinskim ali hibridnim motorjem.

Kaja Juvan je ambasadorka Avtohiše Vič

O sami kakovosti avtohiše priča tudi dejstvo, da si ga je za mobilnega partnerja izbrala najboljša slovenska teniška igralka Kaja Juvan. Ambasadorka Avtohiše Vič se na teniška tekmovanja in treninge pelje s Peugeot 3008 Hybrid, ki jo varno vodi v nove zmage.

Članek je nastal v sodelovanju z Avtohišo Vič.

Foto: arhiv Avtohiše Vič

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
few clouds
17.7 ° C
17.9 °
17 °
36 %
1.5kmh
20 %
tor
15 °
sre
18 °
čet
18 °
pet
16 °
sob
10 °

SLEDITE NAM NA