ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
4.8 C
Kamnik
ponedeljek, 5 decembra, 2022
DomovKulturaSlavnostna akademija Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik

Slavnostna akademija Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik

V Domu kulture Kamnik bo jutri ob 19. uri potekala Slavnostna akademija Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik ob 50-letnici delovanja. Brezplačne vstopnice lahko rezervirate na elektronskem naslovu simfoniki.dk@gmail.com.


Simfonični orkester Domžale – Kamnik je nastal jeseni leta 1971 z združitvijo salonskega orkestra Zavoda za glasbeno izobraževanje Domžale in kamniškega Komornega orkestra. Dirigent obeh orkestrov je bil Tomaž Habe, ki je poučeval violino v Glasbeni šoli Domžale, eno leto pa tudi v Kamniku. V tem času je bil ravnatelj obeh glasbenih šol Stane Habe. Orkestra sta že prej tesno sodelovala in si izmenjavala instrumentaliste.

Simfonični orkester Domžale-Kamnik je simbol sodelovanja dveh občin, ki ga že leta podpirata, in eden od redkih ljubiteljskih simfoničnih orkestrov pri nas. Ne samo, da se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, na izredno zavidljivem nivoju je tudi kakovost orkestra. Orkester je valilnica glasbenih talentov, mnogih dirigentov, ki se kalijo na tem področju, hkrati pa ljubiteljskim glasbenikom, predvsem tistim, ki igrajo godala, predstavlja možnost, da po končani glasbeni šoli še vedno lahko sodelujejo v njim primerni glasbeni sredini.

Praznovanje 50-letnice delovanja Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik se je začelo že konec lanskega decembra s tremi slavnostnimi koncerti, dva sta bila v Kamniku in eden v Domžalah, jutrišnja slavnostna akademija pa bo namenjena podelitvi internih zahval, hkrati pa bo direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti Damjan Damjanovič kulturnemu društvu Simfonični orkester Domžale-Kamnik podelil listino JSKD, posameznim članom pa JSKD priznanja za dolgoletno ustvarjanje v orkestru. Društvo je letos aprila že prejelo tudi zlato plaketo Občine Domžale za 50-letno ustvarjanje na kulturnem področju.

Foto: Lado Vavpetič

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
4.8 ° C
5.8 °
3.1 °
93 %
1.5kmh
100 %
pon
8 °
tor
8 °
sre
6 °
čet
4 °
pet
7 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano