četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
DomovKulturaPripovedovalci zgodb v Kulturni četrti Barutana so odprli Križnikov festival

Pripovedovalci zgodb v Kulturni četrti Barutana so odprli Križnikov festival

Včeraj je v Kulturni četrti Barutana potekal prvi dogodek Križnikovega festivala, in sicer Story slam, kjer so pripovedovalci pripovedovali svoje resnične zgodbe in s tem publiko spustili v svoja življenja.


»Po dveh letih korone je tu ogromna publika, ki verjamem, da jo zanimajo zgodbe, ki jih piše življenje. To je drugi story slam v zgodovini Kamnika. Eni smo tu, da vam razpredamo svoje prigode, drugi ste pa tu, da jim prisluhnete,« je prisotne pozdravil Anže Slana, voditelj Story slama in član Kulturno umetniškega društva Oksimoron. Nastopilo je šest pripovedovalcev, ki so z obiskovalci delili delček svojih življenj.

»S takimi dogodki se povezujemo v skupnost. Kajti ljudje smo družabna bitja in zgodbe nas zanimajo. Vabljeni jutri in v soboto, kjer bodo zgodbe pripovedovali jamarji, mladi, domačini in še mnogi drugi,« je na nadaljnje dogodke Križnikovega pravljičnega festivala povabila Breda Podbrežnik Vukmir iz Knjižnice Franceta Balantiča.

S publiko so svoje zabavne, poučne in na trenutke ganljive zgodbe delili Lara, Alenka, Jan, Barbara, Alja in Anže.  Z zgodbami so nas popeljali peš od Domžal do Kamnika, v tuhinjske gozdove in v London, delili bogate življenjske izkušnje ter številne modre misli. Dogodek sta z resnično glasbeno pripovedjo popestrila Gorazd Kurent in Jonas Tomšič.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.4 ° C
3.3 °
0.3 °
92 %
0.5kmh
100 %
čet
4 °
pet
7 °
sob
7 °
ned
3 °
pon
-0 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano