torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
DomovAktualnoPred tridesetimi leti se je svet drugače vrtel

Pred tridesetimi leti se je svet drugače vrtel

V prostorih Občine Kamnik so 14. marca odprli razstavo z naslovom Pred tridesetimi leti. Razstavljene so umetniške in literarne umetnine osnovnošolcev kamniških osnovnih šol. Razstavo je odprl župan Matej Slapar, dogodku pa so prisostvovali Joško Berlec, predsednik Koordinacijskega odbora veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik in predsednik Društva general Maister Kamnik, ter ostali predsedniki in predstavniki koordinacijskega odbora skupaj s sodelujočimi učenci in mentorji ter predstavniki komisije nagradnega natečaja.


Na nagradni natečaj so mladi umetniki poslali 18 slik in 11 pesmi ter kratkih besedil. Člani komisije so izbrali zmagovalce. Najboljši literarni deli sta napisala Iza Šenica (Osnovna šola Toma Brejca, mentor Franci Mestek ) in Rok Grudnik (Osnovna šola Toma Brejca, mentorica Nika Ftičar Kotnik). Najboljša likovna dela sta izdelala Ajda Muhvič (Osnovna šola Marije Vere, mentorica Irena Zagožen) in Manca Plahutnik (Osnovna šola Stranje, mentorica Brigita Ozimek Kumek).Nagrade jim bodo podelili na osrednji občinski proslavi, ki bo v torek, 29. marca, ob 18. uri.

Pomembno vlogo pri ustvarjanju razstave imajo mentorji, ki vplivajo na to, da učenci razmišljajo široko. Ne samo o sami temi, ki je razpisana, ampak tudi o domoljubju in miru, je povedal Joško Berlec. Dodal je še, da so na razpis prispela kakovostna dela in da se vidi zrelo razmišljanje mladih o samostojni Sloveniji. »Pomembno je, da razmišljajo o dogodkih, ki so pripeljali do osamosvojitve,« je poudaril.

Domovina je ena sama, moramo jo spoštovati in biti hvaležni, da živimo v miru, je nagovor začel kamniški župan Matej Slapar in poudaril, da člani Koordinacijskega odbora igrajo pomembno vlogo pri krepitvi domovinske zavesti, saj mlade spodbujajo k razmišljanju o pomembnih premikih, zgodovinskih dejstvih in pomembnih osebnostih polpretekle zgodovine slovenskega naroda.

Za glasbene vložke so z znanimi ljudskimi in ponarodelimi slovenskimi pesmimi poskrbeli pevci kvarteta Krt. Razstavo si lahko v prostorih Občine Kamnik predvidoma ogledate do sredine aprila, in sicer med uradnimi urami Občine Kamnik, torej v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek od 8. do 13. ure.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
light rain
18.1 ° C
18.8 °
16.4 °
92 %
2.6kmh
75 %
tor
27 °
sre
27 °
čet
26 °
pet
23 °
sob
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano