sreda, 6 julija, 2022
27.9 C
Kamnik
27.9 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
27.9 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
27.9 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
27.9 C
Kamnik
sreda, 6 julija, 2022
DomovKulturaOb dnevu knjižnice brezplačen vpis

Ob dnevu knjižnice brezplačen vpis

Ob tednu splošnih knjižnic vas v Knjižnici Franceta Valantiča Kamnik vabijo k branju in v knjižnicoRazpisujejo tudi fotografski natečaj, nadaljujejo s projektom Branje je iskanje. v petek, 19. novembra, pa bo ob dnevu knjižnice brezplačen vpis v vseh enotah knjižnice.


Ni treba izgubljati besed, kako je branje pomembno, zdravilno, tolažilno, da odpira nove svetove in širi obzorja, znanje in usposobi posameznike, da s svojim znanjem sodelujejo v družbi. Kljub omejitvam in ukrepom lahko skupaj praznujem teden, ki je namenjen knjižnicam in branju. Vzemimo v roke dobro knjigo. Zakaj ne poezije ali strokovnega besedila? Poiščimo na spletu dobre spletne vire, na primer na dLib, kjer so dostopni vsi Kamniški občaniKamniški zborniki, kar nekaj komendskih in kamniških domoznanskih vsebin; ali na primer Kamniško-biografski leksikon, digitalizirane kamniške in komendske razglednice na naslovu prejmipozdrav.siNa youtubu kanalu Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik poiščite pogovore z znanimi avtorji in avtoricami, otrokom lahko vključite pripovedovanje pravljic. Kljub omejitvam se lahko včlanite, berete in še kako drugače bogatite svoje življenje.

Ob tednu splošnih knjižnic Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik razpisuje fotografski natečaj Moji bralni trenutki. Na spletni strani so objavljeni pogoji in pravila natečaja, ki spodbuja fotografiranje trenutkov branja.

Ob tednu knjižnic nadaljujemo s projektom Branje je iskanje 2021/2022. Branje je iskanje je bralni projekt, ki povezuje branje in spoznavanje dreves posebnega pomena v našem okolju. Namenjen je družinam, šolskim, vrtčevskim skupinam ali posameznikom. Otroci, družine, vrtčevske ali šolske skupine, razredi … poiščejo drevo posebnega pomena ali drevo, ki je njim posebej všeč, se ob njem slikajo s knjigo, ki jo opišejo s kratkim opisom ali samo enim stavkom. Vsi, ki bodo poslali sliko s knjigo, bodo nagrajeni z drobno pozornostjo. Na tej povezavi je dostop do spletne strani, ki jo velja raziskati, saj je na njej moč najti zemljevid s posebnimi drevesi v kamniški in komendski občini, nekaj podatkov, bralne sezname in namige za igre v naravi.

Naše mesto v teh dneh krasijo plakati Knjižnice Franceta Balantiča, ki vabijo k vpisu in pridobitvi najbolj pametne kartice v mestu – to je knjižnična izkaznica. Prejšnji teden smo nekaterim ranljivim skupinam bralcem, ki težko berejo ali držijo knjige, predstavili zvočne knjige, s katerimi si lahko lajšajo trenutke samote. V petek, 19. novembra, bo ob dnevu knjižnice brezplačen vpis v vseh enotah knjižnice!

V Kamniku, Šmarci, Motniku in Komendi ter na 25 postajališčih omogočamo dostop do knjižnične zbirke, ki jo sestavlja 160.000 enot gradiva. V letu 2020 smo nabavili  6.200 enot gradiva, v letu 2019 pa 6.675, kar je povezano z zmanjšanjem sredstev za nabavo. Organiziramo in pripravljamo različne projekte in akcije za spodbujanje branja, širimo kulturo pripovedovanja, s knjižnimi izdajami ohranjamo dragoceno pravljično kulturno dediščino in v lokalni skupnosti predstavljamo enega od stebrov kulture. Širimo in spodbujamo prostovoljstvo s projektom Delimo znanje, pri čemer nas podpira lepo število prostovoljcev, ki brezplačno učijo jezike ali druga znanja.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
scattered clouds
27.9 ° C
27.9 °
25.9 °
32 %
4.6kmh
40 %
sre
28 °
čet
25 °
pet
24 °
sob
26 °
ned
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano