torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
18.1 C
Kamnik
torek, 5 julija, 2022
DomovKulturaKoruza skozi oči fotografa

Koruza skozi oči fotografa

V Knjižnici Domžale so na ogled postavili novo razstavo Foto kino video kluba Mavrica Pečemo koruzo. Na včerajšnjem odprtju je član društva Jože Kragelj opravil tudi krajši pogovor z dvema starostoma videosekcije kluba, Tonetom Müllerjem, dobitnikom bronastega priznanja Občine Domžale, in Karolom Steinerjem, predsednikom društva.


Fotografije za razstavo so nastale na fotografski delavnici v zadnjih dneh avgusta pod mentorstvom Petra Rojca. Svoja dela so prispevali tako izkušeni fotografi kot mladi. En od ciljev delavnice je bil pritegniti otroke k fotografiranju s pomočjo zabave. Na delavnici so fotografirali od nabiranja koruze do peke zunaj na ognju.

Poleg fotosekcije je močna tudi videosekcija kluba Mavrica, kjer so posneli že preko 160 filmov. Svoje prostore imajo v Mengšu, snemajo vse klubske dogodke, sodelujejo z Radiem Ognjišče in Poletnim gledališčem Studenec. Odkar imajo svoj montažni kombi, je snemanje lažje.

Müller, vodja filmske sekcije je povedal nekaj več o svojih začetkih:»Dolgo časa je že, kar sem dobil slabo kamero, kjer se ni dalo nič nastaviti. Ko sem prišel h znanemu kamniškemu fotografu razvit slike, mi je ta dal veliko nasvetov, in takrat me je fotografija zasvojila. Nato sva s prijateljem Steinarjem  postavila svoj foto studio in sama začela razvijati slike. Kasneje sva postala člana Mavrice in začela snemati filme na filmski trak. Montirali smo tako, da smo film odrezali in zalepili. Se pravi zelo enostavno. Danes snemamo še veliko, pomaga nam reportažni kombi.«

 »Film me je spremljal vse življenje. Ko potujem, gledam, kako posneti najboljšo fotografijo, da bodo podoživeli moje občutke. Ko so mi nekoč kamero na potovanju ukradli, nisem imel več veselja potovati,« je povedal Steiner, trenutni v.d. predsednik društva.

Na odprtju razstave so prikazali tudi več kratkih filmov, nekateri izmed njih ponujajo zanimiv vpogled v nekdanje življenje v naših krajih in širše. En film je bil o izdelavi lesenih Plečnikovih svečnikov, spet drugi pa o klubskem snemanju Škofjeloškega pasijona.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
light rain
18.1 ° C
18.8 °
16.4 °
92 %
2.6kmh
75 %
tor
27 °
sre
27 °
čet
26 °
pet
23 °
sob
25 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano