sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
3.6 C
Kamnik
sobota, 26 novembra, 2022
DomovKulturaKaj nam pa morejo, če smo vesel ...

Kaj nam pa morejo, če smo vesel …

Tako je zazvenela uvodna skladba citrark in kitaristov Društva Lipa Domžale v dneh okoli veselega martinovanja v KD Črnuče pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik. 


S svojim polurnim repertoarjem veselih ljudskih in narodnih ter ponarodelih skladb, ob katerih so tudi zapele, so dopolnile program organizatorja prireditve KUD Svoboda Črnuče. Pod vodstvom zborovodje Marka Tirana je nastopil še Mešani pevski zbor  Medis Črnuče in v okviru tega zbora še ženski pevski zbor. Naša kolegica Martina Podobnik je zapela z obema zboroma, citrala z nami in s kolegico Ivi zapela solo ob spremljavi citrark in kitaristov. Lahko bi rekli, da je bil njen večer, saj je nastopila v vseh točkah programa.

Program smo zaključili  s skladbo Mi se imamo radi, ob kateri je  s petjem občinstva zadonela  vsa dvorana in si z močnim ploskanjem izborila, da smo zaigrali še dodatno skladbo, ki jo imamo pogosto »v rezervi«.

Citrarke in kitaristi po več ur v tednu trdo vadimo doma in nato še skupaj z našo Damjano v prostorih Lipe. Ni vedno lahko, a nas motivira in spodbuja bučno ploskanje poslušalcev, dobra volja, ki jo vedno ima na voljo vsaj nekdo od nas, ter tople  nevidne vezi prijateljstva, ki so se  skozi leta skupnega dela spletle med nami.

Tekst in foto: Anica Justinek

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
broken clouds
3.6 ° C
9.1 °
2.9 °
100 %
1kmh
75 %
sob
8 °
ned
7 °
pon
5 °
tor
5 °
sre
5 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano