četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
DomovAktualnoDva milijona lučk in praznična dežela z Božičkom v Arboretumu

Dva milijona lučk in praznična dežela z Božičkom v Arboretumu

Tudi letos so v Arboretumu Volčji Potok pripravili večerni sprehod med lučkami. Na več kot 22 hektarih parka bo do 9. januarja 2022 na ogled 17 kilometrov lučk. Za otroke so v šotoru pri pristavi uredili praznično deželo z Božičkom.


Kar dva milijona lučk so letos prižgali v Arboretumu Volčji Potok. Ogledate si jih lahko vsak dan (tudi med prazniki) do 9. januarja 2022. Park je razsvetljen od 17. do 21. ure. Sprehod med lučkami je zasnovan kot enosmerna, nekaj kilometrov dolga pot. »Letošnja osvetlitev je pripravljena še bolj premišljeno, pogledi se prelivajo iz enega prizora v drugega. Poseben poudarek je tudi na vodnih odsevih, ki večerni osvetlitvi dajejo še poseben čar. Pri osvetlitvi smo izkoristili premišljene krajinske elemente parka in dodali še nekaj estetskih prvin, ki naravno razgibanost in raznolikost še poudarijo. Nekaj letošnjih posebnih prizorov: sanjski smrekov gozd, največji smejko, čarobne vile v vrtincu, vrt zlatih prstanov, ples snežink, neskončni slap, ginkova kristalna dvorana, nočno sonce, trop jelenčkov, romantični tunel,« pravijo v Arboretumu, kjer so poleg večernih sprehodov med lučkami letos pripravili še posebno presenečenje za otroke. V šotoru pri pristavi jih čaka praznična dežela z Božičkom.

Vstopnice so v prodaji na spletni strani Arboretuma in pri blagajni parka. Za sprehod po zunanjih parkovnih površinah PCT pogoj ni potreben.

SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.4 ° C
3.3 °
0.3 °
92 %
0.5kmh
100 %
čet
4 °
pet
7 °
sob
7 °
ned
3 °
pon
-0 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano