četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
2.4 C
Kamnik
četrtek, 8 decembra, 2022
DomovKulturaAbonmajska sezona 2022/23 v Domu kulture Kamnik bo izjemna!

Abonmajska sezona 2022/23 v Domu kulture Kamnik bo izjemna!

Abonmajski program gledaliških predstav v Domu kulture Kamnik ima že dolgo tradicijo. Ne zgolj v leto velike obnove leta 2003, ko so za vas ustvarili Maistrov abonma in abonma Kam’nček, tradicija kamniških abonmajev sega v sedemdeseta in osemdeseta leta, ko jih je razpisoval še takratni Kino dom. 


Biti abonent je zagotovo nekaj imenitnega. Ne samo, da imate vedno zagotovljen svoj najljubši sedež in ob sebi svojo najljubšo družbo, prihranjena vam je tudi skrb za pravočasen nakup vstopnic. Dovolj je že, če ob vhodu v dvorano pokažete abonmajsko kartico, za vse ostalo poskrbi ekipa Doma kulture Kamnik.  

»Za nami je obdobje, ki je od vseh nas zahtevalo precej prilagajanja. Abonmajske predstave so se zamenjevale, sedežni red je bil odvisen od vladnih odločitev, a smo preživeli. Na tem mestu še enkrat zahvala vsem dosedanjim abonentom, ki ste kljub negotovi situaciji z nami vztrajali. A zdaj je pred nami razgrnitev abonmajev za, prepričani smo, izjemno sezono 2022/23. Maistrov abonma obuva velike čevlje letošnje sezone, ki je bila polna izjemnih predstav. Brez težav. Prešernovo gledališče, SNG Drama, Slovensko mladinsko gledališče, SNG Maribor in za posladek pride v goste še neodvisna Tolpa s predstavo Stari in drzni. Odločili smo se, da za vas v Kamnik pripeljemo Velikega diktatorja (Jure Zrnec) v regenerirani Chaplinovi istoimenski mojstrovini. Ker so taki časi. In ker smo stari in drzni, si bomo nudili tudi Pojedino pri Trimalhionu in še več in več. Celo sezono,« pravijo v Domu kulture Kamnik.  

Dom kulture Kamnik, abonmajska sezona 2022/2023

Tudi smejalo se vam bo na ves glas. Fantovščina, Ni da ni, Čudež, Ptičja farma in še kaj. Sašo Stare je iz mladeniča, ki je v Kamniku rad igral impro predstave postal vrhunski in najbolj zaželen slovenski komik, zato ga vedno znova radi gostijo na odru Velike dvorane. In tudi Klemen Slakonja pride, z odlično glasbo v živo in Igorjem Leonardijem na kitari. 

Dom kulture Kamnik, abonmajska sezona 2022/2023

Kaj imajo skupnega Netopir Kazimir, Povodni mož in Balon Velikon. Vsi so v letošnjem abonmaju za otroke, ki mu v Kamniku že od nekdaj rečejo  Kam’nček. Pridružila se jim bosta še Murat in Jose in Allaschka in Lillilu, ki prihajata iz Ukrajine in Avstrije s klovnovsko predstavo. Po predstavah bodo organizirane tematske delavnice, ki jih bodo, kot letos, pripravili dijaki iz CIRIUS-a, s katerimi uspešno sodelujejo že nekaj let.

Dom kulture Kamnik, abonmajska sezona 2022/2023

V naslednji sezoni pa se vrata ponovno odpirajo klubsko-scenskim večerom projekta Glasba z okusom, v katerih boste na račun prišli ljubitelji korejske in irske glasbe ter kulinarike. Med drugim bodo gostili korejski duoDal:um in avstrijsko glasbenico, ki je študirala irsko tradicionalno glasbo v Limericku Antonio Werning.

Prav tako bodo v Domu kulture Kamnik še naprej krepili sodelovanje z Glasbeno šolo Kamnik, abonmajskim ciklom projekta A me slišiš?, ki ga pripravljajo učenci GŠ Kamnik, Gimnazijo Rudolfa Maistra Kamnik ter ostalimi šolami.

Pod krošnjo kulture kamniškega Doma kulture razpisujemo vpis v tri abonmaje:

  • Maistrov abonma (četrtek ob 19.30)
    Izbrane predstave profesionalnih gledališč.
  • Abonma Kam’na’smeh(torek ob 19.30)
    Večeri komedije in smeha.
  • Abonma Kam’nček(četrtek ob 18.00)
    Izbrane zabavne in zanimive otroške predstave.
SORODNI ČLANKI

VREME

Kamnik
overcast clouds
2.4 ° C
3.3 °
0.3 °
92 %
0.5kmh
100 %
čet
4 °
pet
7 °
sob
7 °
ned
3 °
pon
-0 °

SLEDITE NAM NA

Najbolj brano